Мария сготви за 100 000 лева в MasterChef

Вече е ясно името на победителя в кулинарната надпревара MasterChef. След изтощително готвене и инфарктно очакване на резултата, Мария Жекова триумфира в седмия сезон на шоуто.

Фотографката, която още в началото на играта показа, че за нея тайни в кухнята няма, заслужено грабна престижната титла. При нея отиде и чекът от 100 000 лева.

На оспорвания финал Мария готви с български продукти, за да докаже, че родината ни е райска градина.

„Ние не вярваме в качествата на страната ни. Моята надежда е, че ще започнем да я пазим, да я обичаме и познаваме по-добре“, каза тя.

Мария омая журито с предястие с рибни деликатеси и основно – пшенична сфера с есетра, раци и свински бут, палачинка от коприва и шафранов сос, която сервира с чай от български билки. Пиронът в представянето й беше десерт, вдъхновен от дивите череши в любимите й Родопи.

Въпреки че остана втори в състезанието, Мартин Банков, най-забавният и упорит участник през този сезон, не загуби доброто си настроение.

„Досега готвех за удоволствие, но MasterChef обърна нова страница за мен. Ще превърна хобито си в професия“, закани се шофьорът, който се представи на финала с класическо меню, достойно за първа класа на „Ориент експрес“.

На третото място журито постави Стилиян Желязков, който показа въображение в азиатската кухня, но на финала не успя да изпече месото си достатъчно добре.