Мария съди Теодора заради песен

Попфолк певицата Мария сяда на съдебната скамейка заедно с певицата Теодора. Скандалът се разрасна след като двете певици една на друга свалиха песен заради неуредени права.

Всичко започва след като Мария пуска парчето „Малка черна рокля“, което е досущ като това на Теодора. Първоизточникът на парчето е гръцки. Мара Отварачката споделя, че си закупила правата за нея от гърците, а относно текста е потърсила фолкпевицата, за да уредят правата.

„Още преди да я направя ги потърсих да уредим правата на оригиналния текст, но никой не си вдигна телефона. Той е написан от моя дългогодишна приятелка, автор на най-големите ми хитове, засега ще запазя в тайна името ѝ, но е излязъл под псевдоним с името на брата на Теодора – Деян Георгиев. Заради това с Александър Попов и Петър Петров го преработихме и регистрирахме, а тяхната версия не е документирана нито в „Мюзикаутор“, нито в ПРОФОН“, разказа Мария.

Вследствие на скандала и двата варианта на парчето бяха свалени от най-голямата видео платформа.

Сега миньончето в попфолка обяви, че двете отиват на съд. Тя дава и предистория, в която разкрива, че преди да започне работа по парчето се е свързала с „Диапазон рекърдс“ относно текста, защото смятала, че е най-красивото нещо в песента. Но те нямали права над него, защото не бил техен и направили всичко по силите си, за да заличат парчето.

„Ако се наложи ще изискаме и детектор на лъжата, тогава вече няма да съм аз човека, който ще бъде обвинен за лъжа под клетва“, казва Мария.