Мария Цънцарова с любовна история като в приказките

Журналистката Мария Цънцарова е позната с множеството си успешни репортажи, интервюта и професионален възход в БТВ. Но освен със страхотна кариера, чаровницата може да се похвали и с любовна история като в приказките.

Тя се завърна от второто си майчинство лятото и три седмици заместваше Антон Хекимян в „Тази сутрин“, като всяко нейно интервю предизвикваше одобрителни коментари в социалните мрежи. Цънцарова без притеснение репликираше всеки от събеседниците си и никак не се двоумеше да задава неудобни въпроси.

Освен че вдигна главоломно рейтинга на сутрешния блок на Би Ти Ви, тя доказа и че може да носи по няколко дини под мишница. Докато течаха летните отпуски, се наложи да оглави извънредно „120 минути“ и „Лице в лице“. Заради протестите и сериозните политически процеси в държавата обаче Би Ти Ви реши, че продукциите трябва да имат извънредни издания, водеща на които беше именно Мария. Сред ударите й като разследващ журналист са разкритията й са за схемите на ДПС за купуване на гласове, както и за хора от подземния свят, а и за незаконните сондажи по отсечка от магистрала„Струма“. Огромен обществен отзвук предизвика и репортажът й за платформата „Хелп Карма“.

Както изглежда, професионалният й възход е бил предначертан. В родния й град Карлово имало клуб на младия журналист, в който тя попада на шега, но така се увлича, че бяга от час, за да ходи на снимки и интервюта. С интерес следи новините и актуалните предавания по телевизията и изобщо няма колебание какво да кандидатства, след като завърши училище, разказва „Галерия“.

Приемат я от раз журналистика в Софийския университет, а след това учи и магистратура по мениджмънт в НБУ. Още като студентка започва стаж в Нова телевизия, а през 2013 става част от екипа на Би Ти Ви.

Най-големият й страх преди ефир е да си забрави очилата. Това й се случило в първия ефир, в който заместила Светослав Иванов. Изпаднала в ужас и добре че колегите й направили буквите в аутокюто максимално големи, за да може да вижда по-добре. Въпреки това тя през цялото време умирала от страх, за да не сгреши някой от текстовете.

Мария се радва не само на професионални успехи, но и на лично щастие, защото е женена за ученическата си любов Симо Голев, с когото се познават още от седми клас. Учат в едно училище и се запознават в двора. Веднага се харесват, но в началото са по-скоро приятели и излизат в една и съща компания. Преоткриват се като двойка чак в студентските години, когато тя учи в София, а той ‒ във Варна. В един момент Симо решава да й предложи и започва да избира годежния пръстен с диамант, поръчан чак от Израел, за да го подари в подходящ момент. „Исках да й падна на коляно на рождения й ден пред всички нейни приятели, но тя закъсня за партито си, защото беше на работа. Появи се чак в един през нощта, когато повечето гости си бяха тръгнали, и затова реших да я изненадам на моя рожден ден. Пръстенът обаче й беше по-голям и тя го изгуби още първата вечер“, разказва мъжът й.

Колкото да е подредена в работата си, в личния си живот тя е доста разхвърляна. Редовно забравя къде е оставила тефтера си, вкъщи все чупи чинии, наводнявала е апартамента им няколко пъти и е забравяла включена ютията. „Разбира се, невинаги всичко е радост и фойерверки, ние водим своите битки помежду си, имаме нашите шумни моменти. Но когато знаеш, че това е твоят човек и че вие двамата сте отборът, тогава можеш да влизаш със спокойна душа със страст и в битките, и в празниците“ разказва Мария.

Двамата се женят през 2014 г. и се радват на двете си момчета ‒ Георги на три години и половина и Костадин на година и половина. Синовете й обичат да изваждат съдовете от миялната машина, независимо дали те са чисти или мръсни, а в грижата за тях много й помага майка й. Мария и Симо обожават да пътуват и заради пандемията отменили пътешествието си до Виетнам и Камбоджа тази година.