Мартин Петров при Рачков: По наше време също имаше дискотеки

Бившата звезда на националния отбор Мартин Петров сподели искреното си мнение за играта на новото поколение в представителния тим. Той гостува в предаването „Забраненото шоу на Рачков“, където редом със забавните моменти на формата обсъди и някои болезнени теми.

„Не е приятно. За съжаление, това е футболът – менят се времената. Менят се поколенията“, започна Петров коментара си за загубата от Швейцария с 1:3 и трите бързи гола.

Самият той е играл в „Сервет“ и заедно с водещия отбеляза колко по-напред сме били в най-популярния спорт от швейцарците преди 20 години.

„Най-лошото или поне това, което мен ме дразни е… имах чувството, че отборът беше излязъл примирен. Да паднем по-малко. Не мога да го разбера. Не съм бил в щаба и не знам каква е била стратегията. И аз съм участвал в много срамни мачове, включително с националния отбор (б.р. но винаги сме се борили).“

„Имам един апел към това поколение – да излизате винаги на терена с мисълта да оставите сърцето и душата си. Българският запалянко ще го оцени това. Понякога излизаш срещу отбор, който е много по-качествен от теб и единственият начин да го победиш е да играеш като колектив. Исландия, Северна Македония, които се класираха на Европейско първенство и победиха Германия преди месец“, припомня Марто Петров.

„Игра, себераздаване – да дадат всичко от себе си. Когато виждаш, че не се раздават и си казват: Ще паднем още един мач. Като знам какво ни правеха нас едно време журналистите при загуба, какви обидни реплики се чуваха по наш адрес. Сега направо е меко“, добави Петров.

За него у нас развлеченията не са по-различни от тези на Запад и не бива да се търсят оправдания.

„Едно време не е имало дискотеки ли? Да не би в Германия, Испания и останалите водещи страни да нямат мобилни телефони? Въпросът е да гониш целите си и да знаеш, кога можеш да се разсееш със забавления. И ние сме ходили по чалготеки, но сме знаели кога и сме преследвали целите си. Иначе се луташ“, съветва бившият национал.

Двамата с водещия участваха в забавна игра, като Димитър Рачков попита „забранен“ въпрос бившия футболист, който през усмивка отговори, че е имал различия с някои съдии.

Преди това Мартин Петров припомни дебюта си в националния отбор и отговаряше с по една дума в игра на асоциации: БФС – интереси; родно футболно съдийство – скандали; натурализация на чужденци – против; ВАР – против; Боби Михайлов – еластичен.