Масово бягство! Чалга певиците, които биха шута на продуцентите си

В зората на попфолка всички певици се надпреварваха да попаднат в мастита продуцентска компания, а последните години десетки родни чалга звезди решиха да напуснат големите музикални компании и да се самопродуцират.

През изминалата година три от емблемите на „Пайнер“ напуснаха гръмко компанията. ДесиСлава и Малина дълго и упорито се опитваха да прикрият раздялата си с Митко Димитров.

Мария взе решение да спре да пее

В разгара на лятото обаче и двете емблеми на попфолка признаха, че са решили да поемат самостоятелно развитието си. Колежката им Мария успя да шокира с решенията си, след като не само че напусна голямото музикално семейство, но и обяви край на кариерата си. Мария отсече, че спира със сценичните изяви и записването на песни, а новината шокира не само феновете, но и всичките й колежки. От трите единствено ДесиСлава спази обещанието си и пусна вече две песни като самопродуциращ се изпълнител.

ДесиСлава се отделя за втори път от „Пайнер“

„Реших да продължа напред сама. Изказвам своята благодарност към целия екип на фирмата за работата ни през изминалите 5 години. Надявам се да оправдая подкрепата на почитателите си с още много нови и хубави проекти“, обяви Деси раздялата си с „Пайнер“.

Кофти постъпка разделя Диона и Галин

Само година след като се озова под крилото на Галин и неговата компания, Диона напусна с гръм и трясък. Пиперливите нотки на професионалната им раздяла не липсваха. Според слуховете Диона е прецакала продуцента си с пари, нещо, което и двамата отказаха да коментират. Диона се превърна от ютубър и рапър в една от най-слушаните чалга звезди у нас, като до голяма степен Галин е замесен в успеха й. Въпреки това Диона избра пътя на самостоятелната кариера и вече успя да изненада феновете си с песен.

Андреа, ДесиСлава, Малина, Нелина, Камелия напуснаха Митко Димитров

Още през 2019 г. друга голяма звезда на димитровградския бизнесмен се отдели. Нелина пое по музикалния си път сама, след като се посвети на компанията от 1998 г. насам. В края на миналата година Нелина сподели, че се чувства по-свободна. Тя е категорична, че човек трябва да рискува, да променя нещата, за да не тъпче на едно място.

В списъка с изпълнители на най-голямата музикална компания у нас не фигурират и имената на Камелия и Есил Дюран.

Преди няколко години емблемата на попфолка Камелия се раздели със своя откривател Митко Пайнера. Огън момичето на родната чалга сцена загърби дългогодишното си успешно партньорство и продължи напред сама. Камелия доказа, че макар да не е под шапката на известен продуцент, тя може да прави все толкова силни хитове.

Една от първите, които се решиха на подобна самостоятелност, е Андреа. Бившата половинка на Кубрат Пулев успя да реализира мащабни международни проекти и участия, след като започна да се самопродуцира. Андреа успя да прикове вниманието към раздялата си с Митко Димитров, като пусна поредица от публикации с нападки към него. Малко след това двамата се сдобриха и заровиха томахавките. Тя обаче продължава да не е част от фирмата.

Последните слухове за напускане се въртят около Алисия

В последните дни в чалга средите се носи слух, че Алисия е избягала от своите продуценти. Според запознати с последното си парче „Цяла нощ“ бившата жена на Валери Божинов дава заявка, че се маха от „Ара“. Освен изцяло поп звученето Алисия се доверява на Светлин Къслев, който рядко работи в чалга средите, пише България Днес.