Матей Казийски учи Юлиан Вергов на волейбол

Актьорът Юлиан Вергов тръгна на уроци по волейбол. За свой треньор звездата от „Отдел Издирване“ избра един от най-добрите български играчи Матей Казийски. Уменията в сервиза и блокадата Вергов усъвършенства на броени километри от морето – в комплекс на Камчия, намиращ се близо до Варна.

Именно там бившият национал провежда традиционния си летен лагер за деца. Вергов се присъединява към екипа, за да помогне в набирането на нови участници. Нуждата му от тренировки по волейбол пък е хумористично представена в кратко видео. Така, актьорът отнася три удара с топка по главата, преди към него да се притече Казийски. Двамата започват разговор за това какво би научил представителят на журито от последния сезон на „Като две капки вода“. И макар че камерата така и не го улавя да прави забивки пред мрежата, то той тества уменията си да блокира противников удар докато се вози на моторна лодка в компанията на своя треньор.

Самият детски лагер започва от началото на следващия месец, като първата група ще спортува от 10-и до 17-и юли.

Междувременно Вергов продължава да жъне успехи с последния си филм „Уроци по немски“. След като грабна топ приза за актьор от фестивала в Кайро в края на миналата година, само преди дни той бе отличен и от международния кинофрум Ривиера, който се провежда ежегодно в италианския град Сестри Ливанте.

Форумът е предназначен за режисьори под 35-годишна възраст. В тази графа попада и Павел Веснаков, който е автор на „Уроци по немски“. Докато дебютният му пълнометражен филм трупа фестивални отличия, режисьорът вече работи и по следващия си проект. Той носи името „Безветрие“, като ще е копродукция между България и Италия. За създаването на проекта Веснаков получи и подкрепа от Фонд Евроимаж в размер на 90 000 евро. Програмата гласува да финансира още три продукции с родно участие на последното си заседание. 170 000 евро ще бъдат дадени на Стефан Командарев за „Ало“, 80 000 евро на Пепа Христова за „Странджа“ и 112 000 евро на филма с миноритарна българска роля – „Ирена“ на Гиедре Зиките.

Previous post Павел Глоба: Животът на 4 зодии ще се промени през Юли
Next post Емануела и Илиян се събраха на морето