Матю Пери: Взимах по 55 викодин-а на ден и тежах 58 килограма

Матю Пери, който наскоро издаде мемоарите си, призна и защо не може да гледа отново „Приятели“ – сериалът бетонирал го за историята. „Всеки сезон ми напомня точно през каква гадост съм минавал“, пише „Daily Mirror“.

Актьорът, който играе Чандлър Бинг, се бори със зависимостите от наркотици и алкохол през годините, в които участва в сериала.

Въпреки че „Приятели“ е толкова голям хит, Матю каза, че му е трудно да гледа ситкома, защото му напомня за неговите борби, пише dir.bg.

„Не съм го гледал, защото можех да отново да усетя кръга, в който се въртях – пиене, опиати, пиене, кокаин“, добави той по-късно.

„Мога да различа сезон по сезон какво е ставало по това как изглеждах. Ето защо не искам да го гледам, защото това е, което виждам. Вземах по 55 Vicodin-а на ден, тежах 58 кг, бях в „Приятели“, гледан от 30 милиона души, но не понасям това, че бях брутално слаб“, казва той.

Той обаче имал правило – никога не пиел, нито употребявал наркотици, докато работел, от уважение към петимата си колеги. „Разплаквам се всеки път когато се сетя. Мислел съм си: Не е честно, че трябваше да премина през тази болест, докато останалите петима-не“, добавя той.

Поредицата приключи през 2004 г. след 10 години, в които групата приятели се сбогуваха с публиката, както и един с друг.

В мемоарите си Матю каза как докато всички хлипали на финала, той бил вцепенен и не чувствал нищо.

Признава, че не знае дали изтръпването е заради тежкия коктейл от лекарства, които е вземал, или защото той „като цяло бил мъртъв отвътре“. Споделя, че се надява един ден да бъде достатъчно излекуван, за да гледа „Приятели“, защото знае, че сериалът е докоснал толкова много хора.