Матю Пери похарчил 9 млн. долара, за да се излекува от алкохола

В скорошно интервю за „The New York Times“ Матю Пери казва, че е похарчил буквално цяло състояние, за да изтрезнее.

53-годишният актьор от „Приятели“ спомена седемцифрената сума, която е похарчил по пътя си към трезвеността, в интервюто, дадено в неделя, докато промотира предстоящото излизане на мемоарната си книга.

„Вероятно съм похарчил 9 милиона долара или нещо подобно, опитвайки се да изтрезнея“, каза Пери. Актьорът също така разкри, че наскоро е отпразнувал 18 месеца трезвеност, което ще рече, че е бил току-що изтрезнял за популярното специално събиране на „Приятели“, което се излъчи през май 2021 г.

Пери вече разказа пред сп. „People“ за новата книга и за продължилото десетилетия пътуване към отказване от наркотиците и алкохола, като обясни, че „всичко започва с трезвеност“.

Пери разкрива, че е бил близко до смъртта, след като дебелото му черво се е спукало, което е довело до петмесечна хоспитализация и поставяне на колостома. Това мъчително изпитание му послужило и като катализатор, за да изтрезнее най-накрая.

„Терапевтът ми каза: „Следващият път, когато си помислиш да вземеш оксиконтин, просто си помисли, че до края на живота си ще имаш торбичка за колостомия“, обяснява той.

Номинираният за „Златен глобус“ отдаде дължимото и на колегите си от „Приятели“ – Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Дейвид Шуймер и Мат Лебланк – за това, че са били до него в най-трудните му моменти.

„Те проявиха разбиране и търпение“, казва Пери. „Това е като при пингвините. В природата, когато някой от тях е болен или много ранен, другите пингвини го заобикалят, подпират го и го разхождат, докато пингвинът не може да се движи сам. И това е нещо, което колегите ми направиха за мен.“