Мафията погва Де Ниро в комедията „Убийство за Оскар“

Мафията погна Робърт де Ниро в премиерната по кината комедия „Убийство за Оскар“. Получава се симпатичен филм, с който едва ли Де Ниро ще се хвали пред правнуците, но пък не е и за изхвърляне. В него му партнират други две от суперзвездите на Холивуд – Морган Фрийман и Томи Лий Джоунс.

Героят на Робърт де Ниро в „Убийство за Оскар“ е карък с опит в това отношение. Той е стар продуцент, чийто пореден филм се проваля по екраните с гръм и трясък. Проблемът е, че продуцентът дължи пари на мафията и по специално на един от нейните босове, в чиято роля влиза Морган Фрийман. Последният няма намерение да дава повече отсрочки на продуцента и му казва, че след няколко дни ще трябва да си избере между парите и смъртта.

В същия момент де Ниро става свидетел как прочут актьор, докато прави първите си снимки за нов екшън, попада в инцидент и компанията му взима $5 млн. от застраховката без онзи да има и един ден снимки. Това ражда гениалната идея у продуцента да наеме актьор, за когото застрахователите са готови да платят голяма сума, а след това само е въпрос на време да направят нещата така, че да се случи нещастен случай. Убеждава мафиота, че това е техният шанс да получат милиони. Речено, сторено. Нает е пропил се звезден актьор, в чиято роля влиза Томи Лий Джоунс.

Той е известен с това, че сам си прави каскадите, което джакпот за продуцента. Последният бързо убеждава застарялата звезда на екшъна да снима уестърн с много и опасни каскади.

Героят на Томи Лий се навива веднага. Но тук изниква проблем – екшън героят е нещо като жива версия на Брус Уилис от всичките му филми, където все умира трудно – с девет живота, като котките и каквато и каскада да му предложат, той все оцелява, дори и каскадата да е провал за снимане. А на всичкото отгоре филмът се получава все по-добър и добър и става най-качественото нещо, което продуцентът е снимал. Въпросът е само как да бъде убита звездата и се вземат милионите от застраховката.

„Убийство за Оскар“ е римейк на комедия от 1982 г., в която навремето се е снимал и Хю Хефнър в ролята на самия себе си. Сега Де Ниро решава да възобнови този филм с осъвременен сценарий, макар че действието се развива през 1974 г. в Холивуд. В Щатите филмът бе отложен за догодина да бъде показван по кината, но вече там имаше няколко прожекции на фестивали и в ограничен кръг киносалони. В останалия свят всяка страна решава дали ще показва филма в салоните си или ще го пуска по телевизията или онлайн.