Миро намрази песента „Гълъбо“

Миро обяви, че никак не обича песента „Гълъбо“, която изпълни в началото на 2017-а година и се превърна в явление в съвременната българска музика. Певецът дори заявява, че е намразил парчето и категорично отказва да го изпълнява публично. Всъщност, на него вече му е забранено да я пее.

Преди дни поп изпълнителят имаше концерт в столичен клуб, където представи новия си албум „Мироглед“. Бившата половинка на Галя от дует „Каризма“ пя неуморно на живо повече от 2 часа. Към края на изявата си Миро попита публиката кои песни иска да чуе. Голяма част от хората в клуба скандираха „Гълъбо“, но певецът вместо да се направи, че не ги е чул, бе откровен и призна, че няма да изпълни желанието им. „Мразя „Гълъбо“. Няма да я изпея. Тази жена направи така, че да ненавиждам парчето“, разкри поп певецът. В заведението той изпя всичките си емблематични песни, но не и „Гълъбо“.

Припомняме, че авторката на музиката и текста на песен – Вида Пиронкова, заяви, че е обидена на певеца и му забрани с нотариална покана да изпълнява парчето. Оказа се, че тя е била лишена от авторските права върху произведението и не е получила нито стотинка за него – нито като хонорар, нито като авторски отчисления. А Миро за година и половина направи над 100 участия благодарение на хита, получавайки средно по 6000 лева на изява, тоест общо около 600 бона. Продуцент на парчето бе Игор Марковски.

Досега Миро не е коментирал официално нищо по въпроса за песента, но няколко пъти е споделял, че това е една от любимите му песни и съжалява, че не може да я изпълнява. Е, явно вече не му е любима, а я мрази, поне според последните му признания пред публика, пише таблоидът „Уикенд“.