Мис България иска извинение от Рита Ора и дизайнера й

Радост Тодорова, която е носителка на титлата Мис Вселена България за 2015 г., потърси публично извинение от страна на дизайнера на Рита Ора. Валдрин Сахити, който стои зад носията на певицата в новия й клип, си навлече гнева на родната красавица, след като се изказа неласкаво за страната ни.

До бурната му реакция, в която той споменава, че „България няма да бъде запомнена с нищо в следващите 100 години“ се стигна, след като облеклото му масово бе определено като българска носия, след като именно тук се въртя камерата за клипа към парчето Bang.

“Все още чакаме извинение от Валдрин Сахити задето нападна България в коментара, който впоследствие изтри. Би било срамно, ако искаш да представиш страхотната си музика със скандал, с който очевидно си запозната… Снимаш с известни български символи и ги наричаш „традиции на Косово“. Е, и ние сме горда нация и няма да търпим подобна обида дори и да сме твои фенове“, написа Тодорова на Рита Ора под пост, рекламиращ новия й проект. Родната красавица, която преди повече от пет години се прочу със спортсменството си в Мис Вселена, стартира и нов тренд в страницата на певица – #СвободаЗаПокривкатаНаБаба.

Припомняме, че Тодорова доби световна популярност в Лас Вегас, когато след грешка от страна на водещия Стив Харви, тя окуражи победителката Пиа Алонсо Вурцбах да приеме короната си. До неловката ситуация се стигна, тъй като американският телевизионер по погрешка вече бе дал бижуто на друга участничка в конкурса.