Мис Минесота е Делмира Радева от Пловдив

Българката Делмира Радева, позната на американската преса като Деми е Мис Минесота за 2020-2021 г. Тя е родом от Пловдив, но заминава с родителите си за Щатите преди 16 г., когато още е тинейджърка. След като спечели конкурса в щата Минесота, ѝ предстои да участва в световен конкурс за красовта Мис International.

„Тази титла дава власт да се свържа с много повече хора и да разкажа моята история“, казва Делмира пред Нова тв.

Тя е висока 1,80 см и още докато е живяла в България много хора са я питали защо не стане модел.

„Фокусът ми беше различен. Обичах спортовете. Играех баскетбол, волейбол“, казва тя.

„Никога не съм се виждала като кралица на красотата. Фокусът ми винаги е бил в училище, но ми е много приятна да се чувствам красива. С майка ми много обичаме да мазаруваме дрешки“, добавя пловдивчанката.

Завършва финанси и международен бизнес в университета в Минесота. След това учи в здравеопазване в Лондон и послещава работата си на здравните грижи. „Работих в тази сферата на финансите. Помагах на хора, които не могат да платят за здравеопазването си и жизнено важни за тях лекарства като инсулин“, казва Деми, а работата ѝ я издига до директор на стратегията в една от най-големите здравни компании в САЩ.

Идеята да участва в конкурс за красота идва от нейна съученичка, която пък печели конкурса „Мисис Минесота“ (конкурсът е за омъжени жени – б.а.). Това е първото ѝ участие в конкурс за красота и разказва, че не всичко е до външния вид.

50% от крайната оценка на всяка мис идва от кауза, която всяка претендентка представя, а за да разработи своята, Деми се консултира с бивши победителки в конкуса. Нейната кауза е за това децата да имат достъп до качествена и здравословна храна – първият начин за превенция от диабет, затлъстяване и други сериозни заболявания, обяснява тя.

Делмира смята, че българките са най-красивите жени на света и е горда, че е родена в малката балканска страна.

Previous post Нощни битки в трети сезон на „Игри на волята: България“
Next post Сашо Кадиев и Деси Стоянова слизат от екран за почивка