„Мис София“ стана новата „Мис България“

Снощи се проведе ежегодният престижен конкурс „Мис България“ в един от най-модерните бизнес, шоу и конгресни центрове в София „Rainbow Plaza“.

Битката за короната бе оспорвана – 16 претендентки от цяла България се бореха за приза „най-красива българка“, но разбира се, голямата награда отиде при една от тях.

Кандидатките бяха от различни градове – София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Пазарджик, Шумен, Пордим, Враца, Плевен, Русе, Берковица, Кърджали, Свиленград, Сливен и Хасково.

Момичетата са на възраст между 18-25 години и едно от изискванията в конкурса, освен физическа красота и интелект, бе да могат да говорят свободно английски език и да служат за пример на младите момичета.

Конкурсът, организиран от Ирина Папазова, се проведе в три кръга, а между кръговете имаше гост изпълнители – Владислав Славов, Цвети Радойчева и народната певица Янка Рупкина, които зарадваха публиката с обичани от всички песни.

В първия кръг момичетата бяха облечени с най-новата колекция на известен български моден бранд, пролет-лято 2022, като показаха женствени тоалети за през деня и вечерта с безупречни кройки, съчетаващи грация и стил в едно.

Във втори кръг видяхме стилни бански костюми, съчетани с елегантни обувки на висок ток.

Трети кръг бе най-пищен, тъй като претендентките за короната бяха облечени в разкошните рокли на дизайнера Стоян Радичев от колекция „ETERNITY“, отново съчетани с обувки на висок ток.

  • Най-вълнуващата част от конкурса бе награждаването – короната отиде при „Мис София“ – Александра Кръстева. Тя е на 19 години и е висока 175 см.
  • Първа подгласничка стана „Мис Шумен“ – Никол Иванова на 18 години.
  • Втора подгласничка „Мис Пловдив“ – София Папукчиева на 20 години.
  • Трета подгласничка „Мис Бургас“ – Йоана Стефанова на 20 години.
  • Наградата „Мис България International“ грабна претендентката от Варна – Яна Стефанова на 22 години.