Митко Щерев възроди „Осъдени души“

Филмовият композитор на столетието Митко Щерев възроди една от емблематичните си песни „Осъдени души“. Маестрото записа нова версия на любимия на няколко поколения шлагер с младата певица Антония Маркова, солистка на представителния ансамбъл на въоръжените сили на Република България.

Ето какво разказва самият той: „Всъщност песен във филма „Осъдени души“ никога не е имало. Няколко месеца след премиерата (1975) оркестровата версия от лентата оглави единствената по това време класация за поп песни в БНР и стоя там 3 седмици. Тогава Иля Велчев написа тези уникални стихове и така темата от филма се превърна в песен.

С този кавър не целя да предизвиквам фурор или да вдигам шум около моята особа. Исках да направя нова версия на тази песен, в която аранжиментът да има водеща роля, и смятам, че поне за себе си го постигнах“. Освен на младата певица композиторът благодари на Цветан Недялков, изсвирил перфектни китари, както и на Теодор Янков, благодарение на когото аранжиментът е такъв, какъвто си го е представял.

Антония Маркова споделя в социалните мрежи: „Имах честта и доверието да бъда поканена от великия български композитор Митко Щерев да участвам в проекта му, в който дава нов живот и различен прочит на много от неувяхващите си произведения. Благодаря му сърдечно с целия си респект и уважение, че избра мен, за да представя и да реализираме заедно изцяло новия му вариант на легендарната и много любима за мен „Осъдени души“.

Нямам претенциите да се състезавам и да бъда сравнявана с единствената и неповторима Лили Иванова. С цялото ми възхищение към нея, искам само да кажа, че съм изключително щастлива и горда, че ми е дадена възможността да изпея за всички вас тази песен!“.

Previous post Яна Титова и Алек Алексиев обзавеждат нов дом
Next post Цветята, които носят късмет според фън шуй