Митове за живота в Германия, които са тотално погрешни

Стереотипите и предразсъдъците са характерни за всяка култура и Германия не прави изключение. Сред хората по света са разпространени какви ли не невероятни представи за живота там.

Но ако човек живее достатъчно дълго в страната, ще разбере колко неверни са те.

Вижте кои са най-разпространените митове за Германия, които нямат нищо общо с реалността:

Точност – всичко идва навреме

Ако прикачите този стереотип на хората, може и да излезе верен. Но този мит ще се разпадне в мига, в който преживеете първото си закъснение и си изпуснете връзката докато пътувате с германските железници. 21% от влаковете до далечни дестинации на „Дойче Бан“ са закъснявали с поне 6 минути за една година.

Градският транспорт не е по-добър. Често има закъснения заради строителни дейности из градовете. Но пък винаги можете да се информирате за закъсненията като проверявате разписанията на съответните приложения на телефона, информира thehonest.blog.

Магистралите нямат ограничения на скоростта

Да, има отсечки по германските магистрали, където няма ограничение на скоростта за автомобилите. Но повечето аутобани имат такова ограничение. Когато се доближите до някой град, скоростта се ограничава до 100-120 км/ч. Тъй като повечето германски магистрали имат две или три платна и колите се движат с висока скорост, всяка катастрофа може да предизвика сериозно задръстване.

Германска ефективност

Всеки, който е живял в страната и се е сблъсквал с всякакви видове бюрократизъм, официални процедури, банки и телекомуникационни компании, ще ви каже, че този мит е нелеп. Неща, които могат да се направят онлайн с няколко клика на мишката в най-развитите държави, тук изискват тонове книжа.

А ако имате паспорт от друга държава, става кошмар. Всякакви видове кредитни споразумения, банкови продукти, молби за виза и дори нещо просто като ползване на библиотека изисква пътуване до службата за пребиваващи в общината за документ, удостоверяващ, че човек наистина живее там, където казва.

Германците нямат чувство за хумор

Германците са известни като студени хора, които не се занимават с глупости. Това е много вярно в професионално отношение. Но когато седмицата се изтърколи и дойде петък вечер, настроението се променя. Студената личност се става забавна докато организмът усвоява алкохола от бирата.

Германците, обаче, имат доста сухо, иронично чувство за хумор. Вие можете и да не схванете техните шеги. Дори и да говорите свободно езика, много от вицовете, които ще чувате по партита, ще ви накарат да се чудите „Къде е смешното“.

Германците пият само бира и ядат кисело зеле

Да, германците пият много бира. Всъщност 57% от консумацията на алкохол в страната е на бира. Но много хора предпочитат виното – 28% от консумиращите. Германия е осма в света по производство на вино.

Колкото до сладките неща, вкусните десерти и прекрасните тестени вкусотии не са първото нещо, което човек свързва с Германия. А всъщност можете без да искате да изпуснете невероятни сладки изкушения там. Разбира се, „правата“ за някои от тях се държат съвместно със съседна Австрия, но германците винаги ще твърдят, че ги правят по-добре.

Всички се събличат голи при първите признаци на лято

Вярно е, че често край езерата има плажове за натуристи (известни в Германия като FKK – Freikörperkultur). И наистина германците са много по-малко притеснени от голотата от англичаните или американците, например.

Също така е факт, че в много сауни и минерални бани има политика за влизане без дрехи. Германците смятат, че е нехигиенично да се потят в текстилни изделия в общите части. Това, естествено, може да доведе до културни недоразумения и гафове за хорaта, които не са наясно с правилата.

Но определено е мит, че е нещо нормално да се разхождате в близкия парк през лятото и да очаквате да видите много голи хора. Няма да ги видите.

Всички германци са нацисти

В Германия много рядко ще се натъкнете на някой, който симпатизира на нацистките идеи. Наистина, има известно раздвижване заради бежанските вълни и повишаването на популярността на партия Алтернатива за Германия. Но мнозинството от германците не се интересуват от тези идеи.

Още повече, че германците са всичко друго, но не и демонстративни патриоти. Освен по време на световно първенство по футбол, едва ли ще видите някой да носи и да вее националния флаг.

Previous post Сексът като фактор за щастие, успех и богатство
Next post Маги скастри Геро и Рачков на живо в ефир