Михаела Маринова – цвете, родено за международната сцена

Най-голямото цвете – акцентът, в музикалния букет на Whispers – това е Михаела Маринова. Певицата, чийто глас е способен да разбие на парчета и айсберг от разстояние, е готова със следващата си „стъпка напред“.

Минаха над 6 години, откакто звездата й изгря в X Factor. А оттогава насам Михаела така и не спря да се доказва. Доказа, че е властелинът на риалити предаванията. Накара да повярваме, че „винаги ще има утре“ дори когато „листата падат“. И ни показа, че клишето за живота и обичта му към смелите е вярно… поне когато е гарнирано с постоянство, хъс, амбиция и зверски талант.

Whispers всъщност е първата крачка на Маринова след представянето на дебютния й албум „Стъпка напред“. Съавторът на песента – румънският хитмейкър Monoir – точно отбелязва, че парчето ни представя максимално сензитивността и силата в гласа на изпълнителката. В същото време пред себе си виждаме една пораснала Михаела. От десетокласничката, която закова Бионсе на кастинга на X Factor, тя израсна до жена, която не само умее да рискува, но и е уверена в своята кожа. Достатъчно, за да демонстрира за първи път в Whispers и малко повече сексапил.

„Когато е поднесен по правилния начин, той е красив – остава загадъчен, без да преминава границата към пошлост“, обяснява ни Маринова. Шегува се, че е неин ред да покаже тялото, за което толкова упорито работи във фитнеса. Но само секунди по-късно отбелязва, че всъщност немалка смелост е била нужна, за да се реши да покаже тялото си. „Особено за кадрите, в които съм в гръб, това беше голямо предизвикателство“, откровена е певицата, която не пропуска да благодари и на екранния си партньор Димитър Горанов.

Видеото на Whispers в крайна сметка успешно материализира идеите на режисьора Виктор Антонов – Рик. Именно той искал да представи Мишето като най-голямото цвете от всички. И крайният резултат е изключително нежно и стилно видео на модерната балада, с която Маринова прави още една стъпка напред към световния пазар.

„Това е следващата ми цел – българските артисти, не само аз, да бъдем все по-активни и разпознаваеми на международната сцена“, споделя пред „Монитор“ певицата, чието име вече сме срещали в класации на каналите на MTV. Основна съставка в рецептата, ако има изобщо такава, според Маринова със сигурност е постоянството.

Самата идея да е отново на сцена пък е сред вдъхновенията за Whispers на чисто музикално ниво. „Мечтаехме си с Monoir за това всичко да се върне към нормалния живот. И скоро да се качим на голямата сцена, да има огромна публика пред нас и всички да са вдигнали високо светлини“, разказва ни своя блян Михаела.

Whispers е и първата крачка на певицата към втория й албум. За това, че крои нова тава, тя загатна още месец след като представи за първи път пред жива публика „Стъпка напред“. Именно опитът й с първия диск обаче я кара да не прибързва със следващия. „Времената са много странни и честно казано, не ни се иска отново да рискуваме, защото първият албум беше риск“, обясни Маринова, която пусна първата си тава на пазара още през пролетта на миналата година, малко след като страната ни се оказа скована в извънредното положение вследствие на COVID-19.

Освен че тотално пренареди плановете й, свързани с музикалната й рожба, каквато е „Стъпка напред“, световната пандемия беляза и друг важен аспект от живота на певицата. Заради мерките, свързани с коронавируса, тази година тя ще завърши онлайн своето висше образование в специалност Музикално-сценична режисура. „Музика не можеш да учиш от дистанция, както и много други неща според мен. Конкретно изкуството от дистанция е трудно да се научи. Трябва да си там, да вриш във всичко това. Иначе само си приказваме“, смята Маринова. Но признава, че пред по-големи предизвикателства са изправени всъщност учениците – като братовчедка й Мартина, която е на 16 години и учи в испанската гимназия. „Осъзнавам колко й е трудно в момента и през какво преминава, защото освен всичко тя има нужда и да общува – това за едно подрастващо дете е много важно“, смята Маринова.

От „лятната жълта рокля“ на Веселин Маринов до „топките в стената“ на метъл иконата Удо Диркшнайдер от Accept – в такъв впечатляващ диапазон Михаела Маринова мени не само външния си вид, но и гласа си в настоящия сезон на „Като две капки вода“. Четири години след като спечели петия сезон на формата, изпълнителката на „Страх от самота“ се завръща в All Stars сезона с нови сили.

„Усещам, че се чувствам доста по-уверена на тази сцена. Подхождам към образите си по малко по-различен начин. Огромното старание отново го има, но сякаш сега наистина усещам забавлението от това шоу. Участниците наистина са страхотни. В бекстейджа царят купон, смях, веселби… И сякаш тази година всички имаме една обща кауза и тя е да направим най-якото шоу за всички зрители. Да ги заредим с много усмивки и забавление“, радостна е Михаела.

Въпреки че – както за всички останали участници в този сезон – това е втори рунд за нея в „Капките“, тя продължава да предизвиква себе си. Тройното предизвикателство за Bang Bang На Джеси Джей, Ариана Гранде и Ники Минаж бе първият опит на предаването да представи участник в повече от два образа… Малко по-късно Рафи вдигна летвата до цели 7 изпълнители, и то под карантина.

За Маринова пък най-трудният персонаж към момента бе именно последният – този на Удо Диркшнайдер. След като заби с Balls To The Wall, Маринова не само грабна победата в епизода на „Капките“. Тя получи най-високата оценка от рокаджията в панела на журито – Фънки падна на колене пред нея и дори й отправи покана за включване в метъл банда.

Previous post Бившият на Мария я смени с руса кукла без силикон
Next post Оскубаха фризьорката на плеймейтките с 4 бона и 3 перуки