Млада жена обикаля света без пари, вижте как

Млада жена от северната турска провинция Чорум, която в продължение на четири месеца пътува по света, без да плаща сметки, храна, напитки или квартира, вече е в Албания – нейната 11-а държава, пише БГНЕС.

24-годишната Съла Гюнгьорен се впуска в осъществяване на мечтата си, след като завършва Юридическия факултет на университета „Мармара“ и стажа си по право.

Гюнгьорен, която предприемала краткосрочни пътувания с евтини чуждестранни билети при всяка възможност, която ѝ се откривала по време на обучението си в университета, започнала своето „самостоятелно и неопределено пътуване“ след стажа си, пише турският вестник „Хюриет”.

Осъзнавайки, че работата в една компания до пенсиониране не е идеалният живот за нея, Гюнгьорен решава, че все още има какво да открие.

В момента тя готви за доброволци в хостел в Тирана, Албания, а в някои дни дори помага на рецепцията на хостела.

В замяна на това не плаща за настаняването и храната.

Тя споделя, че не е разполагала с много спестявания, докато е пътувала.

„Бях наясно, че тези пари ще ми стигнат за известно време, но те не бяха достатъчни“, казва Гюнгьорен.

„Аз обаче вярвах, че това не е пречка. Докато имах ентусиазъм и страст, материалното оставаше на заден план“, казва тя.

Като изтъква, че много хора, с които се е запознала по време на пътуването си, са споделили с нея безплатно домовете и храната си, Гьонгьорен разказва, че е яла вкусни ястия, без да харчи пари, и е отсядала в къщи с красиви гледки.

„Например, трябва да си доста богат, за да можеш да накараш световноизвестен фотограф да те снима. Аз го дължа само на колата, която спрях, докато пътувах на автостоп“, обяснява Гьонгьорен.

„Да наемеш вила на брега на океана в квартала, където живее кралят на Мароко, ще ти струва доста скъпо. Откъде обаче можеш да знаеш, че друг пътешественик, който отваря къщата си за теб, няма да ти предостави тази възможност?“

Фокусирайки се върху това, което преживяванията ѝ могат да допринесат към живота ѝ, а не върху парите, с които разполага, младата пътешественичка подчерта, че финансовите проблеми не са пречка за осъществяването на мечтите.

Previous post Жена разказа какъв е животът с две вагини, прави луди пари в OnlyFans
Next post Лили Иванова навършва 89 тази година?