Можете ли да увеличите размера с пенис помпа?

Сигурно сте чували за пенис помпите – уреди, които се продават в секс магазините и за които повечето хора имат обща представа, но понякога информацията може да е противоречива или объркваща. В тази статия sexwell.bg разясняват всичко за този вид интимен аксесоар.

Какъв е краткият отговор?

Да, пенис помпите работят за повечето мъже – по предназначението си, което обаче е възможно да не съвпада с очакванията на потребителя.

Какво прави помпата за пенис?

Помпата създава вакуум и по този начин увеличава притока на кръв към члена, за да помогне да се постигне или поддържа ерекция. Това може временно да донесе и няколко сантиметра отгоре, защото членът бива изпълнен в целия си капацитет, който тялото обикновено не успява да постигне по естествен път. За мъж с еректилна дисфункция (ED), помпите за пенис са евтин и безопасен вариант за справяне със състоянието, когато се използват правилно. Те са ефективни и при справяне с проблеми около еректилната функция след операция на простатата и лъчева терапия за рак на простатата.

Как работят пенис помпите?

Помпата за пенис работи, като предизвиква засмукване в плътно прилепнал към тялото цилиндър и по този начин изтегля кръв от тялото в пениса. Кръвта изпълва кръвоносните съдове в члена и ги кара да се подуват, съответно пенисът става временно по-голям и по-твърд. За да запазят този ефект по-дълго, някои мъже добавят пенис ринг – пръстен от разтеглив материал, който се поставя около основата на члена, за да задържи привлечената към члена кръв и да поддържа ерекцията по-дълго време.

Безопасно ли е да се ползва пенис помпа?

В по-голямата си част, да. Помпите за пенис – наричани в лекарските среди „устройства за вакуумна ерекция“, обикновено се считат за безопасни, но може да не са подходящи за хора с определени медицински състояния. Според надежден източник на Агенцията по храните и лекарствата (FDA), използването на помпа за пенис или друго външно устройство за постигане на еректилна твърдост може да влоши състояния на пениса, като приапизъм (постоянна ерекция, която е болезнена и опасна за здравето).

Твърде голямото и несъобразено налягане в цилиндъра може да причини леко кървене под повърхността на кожата. Поради тази причина помпите за пениса може да не са подходящи за хора, които:

 • имат кръвно заболяване;
 • имат анамнеза за кръвни съсиреци;
 • приемат разредители на кръвта;
 • ползват пенис ринг, който е твърде стегнат или е оставен твърде дълго – може да причини посиняване на члена.

Как да разберете коя помпа е най-добра за вас?

Не се нуждаете от рецепта, за да закупите помпа за пенис, но наличието на такава може да ви помогне да получите точното устройство.

Избраната от вас помпа трябва да има прозрачен цилиндър , през който да можете да наблюдавате члена си по всяко време, както и начин за мигновено освобождаване на налягането – чрез клапан, винтил или бутон. Хубаво е да вземете предвид и размера на пениса, когато купувате помпа или пенис ринг. Повечето се произвеждат с универсален размер, но ако членът ви е много по-малък или по-голям от средното, е добре да съобразите избора си с това.

Как да използвате пенис помпата?

Някои продукти имат повече екстри от други, но в основата си повечето помпи се ползват по един и същ начин.

Ето есенцията:

 • Поставяте цилиндъра върху члена си;
 • Изпомпвате въздуха, като използвате ръчната или електрическата помпа, прикрепена към тръбата, създавайки вакуум;
 • След като членът се е изправил, освобождавате налягането и премахвате помпата;
 • Можете да поставите пенис ринг около основата на пениса си, за да ви помогне да поддържате ерекцията.

Има ли предпазни мерки или добри практики, които да имате предвид?

Да. Следните предпазни мерки и практики могат да ви помогнат да направите изживяването си по-безопасно и да получите най-добрите резултати от вашето устройство:

Обръснете пубиса си. Повечето маншони за помпи и пенис рингове са изработени от силикон или гума, които може да заскубят косъмчетата при поставяне – не е приятно. Обезкосмяването може да ви помогне и да получите по-добро уплътнение срещу кожата;

Използвайте според указанията. Дори да са неща, които се подразбират, важно е да следвате указанията на производителя, за да гарантирате безопасност и ефективност;

Не оставяйте пенис пръстена за повече от 30 минути. Прекъсването на притока на кръв към члена за твърде дълго може да причини увреждане.

Желателно е да имате и лубрикант под ръка. Нанесете малко смазка върху тялото и основата на члена си, както и около края на цилиндъра, за да създадете уплътнение. Лубрикантът също така ще улесни поставянето на пенис ринга.

Колко дълго ще продължи ефектът?

При всеки мъж е различно, но обикновено можете да очаквате около 30 минутен ефект след снемане на помпата и поставяне на ринг. Факторите, които по-точно определят времетраенето са вашето ниво на възбуда, както и дали / кога сте поставили пенис ринг.

Колко често можете да използвате помпата?

Зависи от вашата ситуация и ниво на комфорт. Повечето хора могат да я използват безопасно няколко пъти на ден, ако е необходимо, стига да я използват правилно.

Има ли нещо друго, което можете да направите, за да подобрите ерекцията си?

Когато става въпрос за подобряване на еректилната функция и получаване на по-силна ерекция, балансираният начин на живот е много важен. Това означава:

 • намаляване на стреса;
 • достатъчно сън и редовни физически упражнения;
 • ограничаване на никотина и алкохола.

Някои лекарства също могат да объркат сексуалното ви желание и да причинят проблеми с ерекцията – особено антидепресанти и лекарства за кръвно налягане. Посетете Вашия лекуващ лекар, ако смятате, че назначеното ви лекарство може да е проблемът.

Въпреки че трябва да се разбира от само себе си, възбудеността е ключова част от втвърдяването и поддържането на ерекция, а с годините тя става малко по-трудна за постигане. Прекарването на повече време в любовна игра преди проникване може да помогне на тялото да изпомпа повече кръв към члена.

Има ли друг начин, по който сигурно да увеличите размера си?

Членът може да изглежда и да се усеща по-голям чрез:

 • поддържане на пубиса обръснат, така че всеки сантиметър да е на показ, вместо да бъде покрит с косми;
 • приемане на хранителни добавки за подобряване на кръвообращението;
 • поддържане на балансирано тегло, което може да накара члена да изглежда по-голям, отколкото е;
 • усъвършенстване на любовните техники, като използвате секс-пози, които ви позволяват да прониквате по-дълбоко, така че да се усещате по-големи за партньора си.

Пенис помпите увеличават размера временно – тоест, когато спрете да ги използвате, членът се връща към предишните си размери. Те са бързо, но нетрайно решение.

За перманентно уголемяване на члена можете да се насочите към уред за уголемяване на члена или операция.

Помпите са предназначени да ви помогнат да получите и поддържате по-здрава ерекция. Размерът има значение предимно за самочувствието – той няма влияние върху способността на мъжа да доставя или да се наслаждава на сериозно удоволствие!