Моника Валериева изобличи измамници, представящи се за нея

Бившата плеймейтка Моника Валериева се оплака от всички фалшиви профили в социалната мрежа Фейсбук, които се представят за нея, използвайки името и снимките ѝ, за да трупат последователи, лайкове и по-лошото – да продават съмнителни продукти на интернет аудиторията.

В единствения си официален профил – този в Инстаграм, Моника показа два от фалшивите профили, които са натрупали солидна бройка „фенове“, като помоли последователите ѝ да ги докладват с надеждата, че социалната мрежа ще ги свали.

Моника не разкрива какви точно проблеми са ѝ създали измамниците, но със сигурност не ѝ е никак приятно някой да се представя за нея пред хиляди потребители, харесали страницата с надеждата от другата страна да стои еротичен модел. Самата риалити звезда поясни, че никога не е имала Фейсбук профил, а само профил в Инстаграм.

Моника Валериева се нареди сред вече десетките известни личности, пострадали от онлайн измамници. Наскоро писахме за гримьорката Евгения Джаферович, която също се оплака, че нагли измамници в социалните мрежи се възползват от известността ѝ по подъл и потенциално опасен начин.

Мошениците откраднали самоличността ѝ, за да могат да пробутат на наивни онлайн потребители хапчета за отслабване.

Схемата е доста позната и често използвана на гърба на популярни лица, като участничката в „Игри на волята“ сезон 4 далеч не е първият изревал от фалшива реклама. Попфолк певицата Деси Слава също е сред пострадалите знаменитости, както и редица други както политици, телевизионни водещи, инфлуенсъри, певици, актриси и пр.