Мръсните четки за грим са враг на кожата

Почистването на четките за грим не е любимо занимание на никого. Имайте предвид обаче, че ползването на мръсни четки може да доведе до хигиенни проблеми като досадни черни точки и упорито акне. Колкото по-рядко почиствате четките си, толкова повече бактерии ще има по тях, а със сигурност не искате след това да ги нанасяте върху лицето си.

Друга неприятност, която можете да си създадете, е неравномерно нанасяне на грима. Ако върху четката има останал продукт, при следващото гримиране няма да го нанесете добре и ефектът ще се превърне в дефект. Надали искате петна по лицето, причинени от неравномерен фондьотен например.

Освен че развалят качеството на грима, непочистените четки може да замърсят и продуктите ви. Бактерии, които са се озовали в любимия ви крем за лице или пудра не само ще разрушат продукта, а и могат да ви причинят обрив или друга нежелателна кожна реакция.

В най-добрия случай четките трябва да се мият след всяко ползване, но ако това ви се струва прекалено, отделете време поне веднъж седмично.