Мъжете, от които трябва да бягате като дявол от тамян

Никой не иска да преживява любовни разочарования, но и никой не е застрахован от тях. Все пак има как да се предпазите поне от такива връзки, за които е почти сигурно, че ще се провалят. Психолозите са съставили списък на мъжете, от които трябва да се пазите, защото, най-вероятно, ще ви направят нещастни, пише Хепи Уоман.

Жененият

Почти никога красивата романтична история не завършва с щастлив край. Мъжете, които вече са създали семейство, обикновено търсят дами само за развлечение. Не си мислете, че този човек ще зареже жена и деца с лека ръка. Независимо какво ви говори. Такава връзка е безперспективна и просто не си струва да си разваляте живота с нея. Ще ви донесе повече страдания, отколкото радост – това е напълно сигурно! Затова, ако сте на път да сглупите с подобно нещо, сложете точката докато е време.

Най-добрият приятел

Вече имате връзка с него, която не се основава на интимен контакт. Защо да я разваляте, като рискувате да загубите приятелството му завинаги? Често пъти се случва така, че ако между мъж и жена има приятелство, интимността само може да го провали.

Ако все пак чувствата ви са се променили и са придобили романтичен оттенък, може да направите тънък намек и да видите как ще отговори отсрещната страна. Но, в случай, че не прояви интерес, по-добре прекратете опитите и запазете това, което вече имате между вас.

Шефът

Шефът често е идеализиран от подчинените си и не са редки случаите, при които жена може да се влюби в своя началник. Психолозите обясняват това със склонността на дамите да търсят мъже с авторитет и отбелязват, че най-често податливи към подобни връзки са тези жени, на които е липсвала бащина обич в детството. Началникът в техните очи е влиятелен човек, способен да окаже подкрепа. Лошото е, че в повечето случаи той е женен. А и дори да не е, ако отношенията в един момент се развалят, тогава ще трябва да си търсите друга работа. Затова по-добре избягвайте подобни грешки.

Преподавателят

Обаянието на учителя е несравнимо. На връзки с такива мъже са податливи същия тип жени, за който стана дума по-горе – лишени от подкрепата на бащата в детските си години. Такава връзка, обаче, е дори по-безнадеждна от връзката с шефа. Почти сигурно е, че ще останете с разбито сърце!

Бившият

Защо е лоша идея да си върнете отново бившия? Защото, щом веднъж сте решили, че нямате нужда от него, едва ли нещо се е променило. Или пък, ако той ви е изоставил, тогава откъде сте сигурни, че няма да се случи пак. Миналото си е минало. Просто етап, който вече е зад гърба ви. Вървете към новото, не се препъвайте в старото – то няма да донесе нищо добро.

Закоравелият женкар

Връзка с такъв мъж е като таралеж в гащите. Разбира се, чарът му е ненадминат, но май това е всичко. Този мъж е свикнал като пеперудка да прелита от цвят на цвят, така че, освен, ако не искате краткотрайна връзка, по-добре стойте далеч от него. Никога няма да спре да тича след фусти и ще ви съсипе живота.

Колегата

Той е умен, красив и вечно пред очите ви. Изкушението си е голямо. Но познавате ли го извън службата? На работа хората се показват в различна светлина, имат задръжки, държат реноме и така нататък. Каква е вероятността, че ако започнете романс с него, нещата ще се получат? Никаква. А след като се разделите, дори и да е приятелски, горчивият привкус ще си остане така или иначе. Помислете си, искате ли всеки ден да работите срещу човек, с който сте били в любовна връзка и сте скъсали? Ако държите на това работно място и гоните кариера, по-добре се въздържайте от служебни романи.

Комшията

Той изглежда добре, винаги ви се усмихва и дори флиртува. Как да не се изкуши човек! Опасността от провал на връзката обаче не е изключена. И тогава, подобно на колегата, едва ли ще искате да сте в такава непосредствена близост с човека, с когото не се е получило. Помислете добре, преди да се втурнете в такава авантюра!