Мъж оцеля след два дни в небето, заседнал във въздушен балон

Мъж, оцеля, след като прекара два дни в небето в балон. Мъжът е открит невредим, след като с балона е изминал около 320 километра. Балонът се е отвързал и е отлетял, докато мъжът го е използвал за събиране на кедрови ядки от дърво, предаде Асошиейтед прес.

Мъжът, идентифициран само като Ху, заедно с негов приятел, са събирали кедрови ядки в неделя в горски парк в провинция Хейлунцзян, в Североизточен Китай. По някое време обаче балонът, който бил прикрепен към земята, се отвързал и отлетял. Приятелят на Ху успял да скочи и да подаде сигнал в полицията.

Китайската национална телевизия съобщи, че спасителен екип е успял да се свърже с мъжа по мобилния му телефон на следващата сутрин. Инструктиран бил какво да направи, за да може балонът да се приземи безопасно. Балонът се приземил в района Фанчжън, близо до границата с Русия, предаде БТА.

Ху е в добро здравословно състояние, с изключение на болките му в кръста, причинени най-вероятно от стоенето прав през цялото време, докато е бил във въздуха. Той се намира в болница.