Мъката няма край: Ева от „Тоника“ погреба още един любим човек

Трагедия сполетя Ева Найденова, звездата от обичаната музикална формация „Тоника“.

Съпругата на покойния Гого Найденов погребала майка си, която си отишла на 90-годишна възраст. Дълго време певицата почти не напускаше дома им в Айтос, където се грижеше денонощно за болната си майка.

Тя бе загърбила своя личен и професионален живот в името на това да бъде неотлъчно до нея. Заради ниските си доходи Ева нямала и възможност да наеме жена, която да ѝ помага, докато възрастната дама била на легло.

69-годишната Ева бе пенсионирана със само 200 лева пенсия. От миналата година обаче получава още 350 лева добавка, която ѝ бе отпусната от Министерството на културата за заслуги и постижения. Така месечната сума възлизала на 550 лева.

Заради трудните финансови времена за семейството още преди години синът на Ева и Гого взе решение да емигрира в Англия заедно със своето семейство. Там той е и до днес и от спестеното изпращал пари и на майка си.

Тегобите за семейство Найденови настъпиха преди близо десетилетие, когато Гого се поболя и изведнъж рухна. Диагнозата му бе неясна, а семейството похарчи всичките си събрани спестявания за лечението, от което в крайна сметка нямаше резултат. Наложи се дори да се събират дарения от колеги, почитатели и приятели, с които певецът да продължи да се лекува, макар първоначално от гордост да отказвал да търси помощ.

Бързо се натрупа голяма сума, но Гого така и не можа да се възстанови и си отиде на 10 януари 2014 г.

Вече 8 години съпругата му все още страда неутешимо, а след смъртта му реши да загърби кариерата си почти изцяло.

От време на време Ева има участия заедно с Красимир и Виолета Гюлмезови, с които основаха „Фамилия Тоника“ след скандалите и разпада на оригиналната „Тоника“. Тя обаче не можела да си позволи да работи с темповете, с които едно време с колегите ѝ ходели по турнета, фестивали и участия, защото прекалено дълго време отсъствала от сцената, пише „Уикенд“.

Previous post Откачени неща стават по круизите – някои ходят чисто голи, а други…
Next post Зейнеб проговори за мъжа си и показа негова снимка