Над 30 жени съдят Порнхъб за свои видеа

Повече от 30 жени съдят компанията собственик на порносайта Порнхъб заради видеоклипове с тях.

Жените твърдят, че видеоклиповете са качени в Порнхъб без тяхното съгласие и са завели граждански иск в съд в американския щат Калифорния. Компанията Майндгийк е обвинена, че всъщност ръководи едно „престъпно мероприятие“.

Една от жените разказва пред CBS, че е била само на 17, когато приятелят й я е принудил да заснеме гол видеоклип. Жената, която използва псевдонима Изабела, казва, че видеото по-късно е публикувано в Порнхъб без нейното съгласие и тя е разбрала за това от свой приятел. Миналия декември разследване на „Ню Йорк Таймс“ обвини Порнхъб, че е „залят“ от видеоклипове, свързани със злоупотреба с деца и изнасилвания.

В изявление Порнхъб нарече твърденията „напълно абсурдни, абсолютно безразсъдни и категорично неверни“. Компанията заяви, че всяко качено видео се преглежда от човешки модератори. От сайта заявиха за Би Би Си: „Порнхъб има нулева толерантност към незаконно съдържание и разследва всякакви оплаквания или твърдения относно съдържание в нашите платформи.“

Американският партньор на Би Би Си CBS обаче твърди, че Порнхъб не изисква от своите потребители да удостоверят самоличността или възрастта на участниците във видеоклиповете, нито да потвърдят, че имат съгласието им да публикуват филмчетата.

Previous post Изненади, екшън и много любов с Орлин Павлов
Next post Тайната е разкрита: Как да манипулирате с финес всяка зодия