Най-големите лъжи, които изричат мъжете

Често се налага да послъгваме, дали за да не нараним чувствата на някого, или пък за да си спестим неприятности. Причината рядко има значение, стига да не е сериозна, но за зло, или добро, лъжата е част от живота на всеки един човек. Някои твърдят, че представителките на нежния пол лъжат повече, но според проучване проведено в Обединеното Кралство – мъжете лъжат три пъти повече от жените. Ето и кои са най-големите лъжи, които изрича силният пол.

„Изпих само една бира“

Най-честата лъжа, която изричат мъжете е свързана с алкохола и количеството, което са изпили. Почти всеки мъж е лъгал жена си за количеството алкохол, изпито с приятели навън. Разбира се, това не може да важи в случай на безпаметно напиване, но в доста от случаите минава, и мъжът си спестява малко мрънкане от любимата.

„Попаднах в задръстване“

Знаете ли че една от най-честите лъжи на силния пол е именно свързана с причината, която стои зад неговото закъснение? Все пак на мъжете им е доста по-трудно да се обясняват, от колкото на жените и за това предпочитат просто да използват някое оправдание, което ще спести излишни разговори по тема, която не им допада.

„Изглеждаш чудесно в тази рокля“

Упс, мъже, разкрихме ви! Силният пол много често лъже половинката си за външния вид, тъй като в противен случай последствията могат да бъдат доста неприятни. Това е единствения безопасен отговор и дори да е лъжа, ще спести напрежение както на мъжа, така и на жената, която ще се чувства зле цялата вечер.

„Нищо ми няма, добре съм“

И, повече от 70% от мъжете лъжат именно за това, че са добре. Целта на тази лъжа е да избегнат драма, както и да защитят достойнството си. Силният пол изразява чувствата си доста по-трудно и може би за това го прави по-рядко. Но, дами, ако чуете съпругът си да използва тази реплика – най-вероятно това не е така, обърнете внимание и заедно намерете и разрешете проблема.

„Не съм чул, че звъниш“

Една често изричана лъжа от мъжете е „Не съм чул, че звъниш“. Но защо? Е, излиза, че силният пол не обича да прекарва часове в разговори по телефона и много често на мъжете просто не им се говори. Може би се страхуват да кажат истината, за да не обидят отсрещния човек, но е факт – просто са искали да останат сами със себе си.

А вие чували ли сте мъжете си да изричат тези лъжи?