Най-големият парк с лалета в света – истински пролетен спектакъл

Нидерландския парк Койкенхоф е една невероятна и огромна градина, разположена близо до Лисе, на около 35 км от Амстердам. В този парк за лалета има около 7 млн. луковици от 800 вида, покриващи 32 хектара площ.

Приема се, че това е най-големият парк с цветни луковици в света и една от най-красивите цветни градини в Европа. Безкрайната палитра от цветове избухва през пролетта, показвайки един невъобразимо красив природен спектакъл.

Това е и една от най-посещаваните дестинации в Нидерландия и е мечтата на всички любители на цветята, пише mybestplace.com.

Освен че пази великолепни килими от лалета, нарциси, зюмбюли и още много видове цветя, паркът Кройкенхоф предлага и вълнуващи маршрути за разходка, извиващи се през омагьосващи пътеки, които минават през четири парника, езеро и класическа мелница.

Всяка година в парка се организират нови тематични зони с изложби на скулптури, фонтани и всякакви произведения на изкуството. Това е гледка, която напълно си заслужава да се види и трябва да се посети поне веднъж в живота.

Паркът официално работи от 1949 г., но началото му е през 15-и век, когато е използван за зеленчукова градина за кухнята на замъка Тейлинген. Идеята за превръщането на Койкенхоф в постоянна цветна изложба идва на група фермери, които искат да привлекат професионалисти в тази област от цяла Европа.

Идеята е успешна и днес паркът представя най-доброто от нидерландската култура на цветята. Паркът може да бъде посещаван само 8 седмици в годината, в пика на сезона на цъфтежа, който е от средата на март до средата на май.

За точните дати на отварянето на парка следете официалния му сайт.

Previous post Тези четири зодии изневеряват най-много
Next post Ален Делон се сбогува с феновете си преди евтаназията