„Най-красивата сграда на Земята“ бе открита в Дубай

Музеят на бъдещето отвори врати в Дубай, като приканва посетителите да „надникнат“ в 2071.

Най-новият музей в елитния квартал на столицата на ОАЕ, Музеят на бъдещето, отвори врати в Дубай с лазерно светлинно шоу. Разположен е в необичайна архитектурна конструкция от стомана и стъкло със сребрист цвят и елипсовидна форма.

Крайпътните знаци описват музея, разположен близо до най-високата сграда в света Бурж Халифа, като „най-красивата сграда на Земята“, преди тържественото откриване.

Музеят на бъдещето е украсен с арабска калиграфия с цитати от владетеля на Дубай и министър-председателя на Обединените арабски емирства Мохамед бин Рашид ал Мактум.

Шейхът е един от главните ръководители на новата мисия на Емирствата, която има за цел да намали енергийната зависимост на страната. Те искат да привлекат технологични, финансови и други компании в Дубай и други градове, за да им помогнат да направят това.

Музеят е висок 77 метра и обхваща 30 000 квадратни метра, и е съчетан с три елемента – зеленина, структура и въздух.

Неговата задача е да предлага пространство за иновативна и футуристична идеология, услуги и продукти.

Самата сграда е класирана от престижното списание National Geographic като един от 14-те най-красиви музея в света, а проектът е на архитекта Шон Кила.

Като част от бъдещите си цели сградата е самоиздържаща се, захранвана от 4000 мегавата слънчева енергия от станции, свързани със самата сграда.

Previous post Порно звезда разкри подробности за секс туризма
Next post Дара се пусна гола, показа какво прави преди секс