Най-погрешните 8 места за криене на пари вкъщи

Хората винаги са имали много причини да не използват банки, а да съхраняват парите си вкъщи. И вие ли криете спестяванията си под матрака? Тогава трябва да знаете, че това не винаги е безопасно, пише actualno.com. Ето най-погрешните места, които не бива да използвате:

1. В ЗАДНИЯ ДВОР
Да заровите пари в задния си двор със сигурност не е добра идея по 3 прости причини:
– съседите може да ви видят;
– ако имате домашни любимци, а те обичат да се ровят в пръстта, лесно ще открият парите;
– все някога ще завали и парите ви ще се покажат.

2. ПОД МАТРАКА
Да криете пари под дюшека е класика. Но не мислете, че това е добра идея и сигурно място просто защото спите отгоре. Ако някой нападне дома ви, бъдете сигурни, че това ще е първото място, което ще прерови.

3. В ПАЗАРСКИ ЧАНТИ
Ако крадци влязат в дома ви, едва ли ще търсят пари в пазарски торбички, но е много вероятно да посегнат на чантите, ако искат да пренесат в тях плячката. Едва ли искате да ги изненадате още-по приятно, нали?

4. В СТАРИ ПОРТФЕЙЛИ И ДАМСКИ ЧАНТИ
Никога не съхранявайте „парите си за черни дни“ в стари портфейли и стари дамски чанти. Дори и да не ги използвате повече, това не е най-доброто място.

5. В КОШОВЕ ЗА ПРАНЕ
Сигурно смятате, че е добра идея да оставите парите си в кошове за мръсни дрехи, защото едва ли някой крадец би ги докоснал. Обаче, крадците използват подобни кошове да транспортират крадени вещи, така че понякога точно такъв кош им върши идеална работа.

6. ЗАД КАРТИНА ИЛИ В РАМКА НА СНИМКА
Друго класическо място за криене на пари. Но крадците също като нас гледат филми и не биха се поколебали да претърсват и такива „скришни“ места. Така че забравете местата зад картините или в рамките на снимките.

7. В СЕЙФОВЕ, КОИТО НЕ СЕ ЗАКРЕПЯТ
Няма значение дали сейфовете са малки или големи, те са абсолютно безполезни, ако крадците могат да ги вземат със себе си. Ползвайте сейф, само ако го закрепите, за да не може да се движи и отнесе: на стената, на пода или на някаква мебел.

8. В ЧЕКМЕДЖЕТА ИЛИ САНДЪЦИ
Нито чекмеджетата, нито затворените сандъци са безопасни за съхраняване на пари. Крадците често носят отвертки или лостове, така че заключените мебели са първите, към които ще се насочат.

Разбира се, най-сигурният начин да съхранявате спестяванията си, е в банка или да ги вложите в нещо. Ако все пак държите и вкъщи да имате пари, нека не бъдат много и на места, които не са сред най-очакваните.