Наум Шопов с интригуващи разкрития за „Ергенът“

Водещият на „Ергенът“ Наум Шопов открехна завесата и разкри подробности за шоуто, което се снимаше миналото лято в Турция.

„Няма как да разберете колко сложно е организиран снимачният процес. Действието се развива в друга държава, екипът наброява почти 80 човека, всичко се снима с 9 камери. Понякога действието се развива не на едно, а на две места, когато Виктор е на среща с едно момиче, а останалите са във вилата или имат групова игра. На двете места трябва да се снима и то постоянно“, заяви Наум.

„Когато си на място, на което през цялото време има камери, в един момент забравяш за присъствието им. Отпада първата поведенческа цедка, голяма част от дамите показаха себе си и заради това предаването стана толкова интересно“, отговори Шопов на въпрос дали смята, че момичетата са се държали различно, когато няма камери, пише Secret.bg.

На въпрос защо се е снимало точно в Турция, актьорът заяви, че такъв е форматът. „Идеята е да бъде на екзотично място, да се пресъздаде романтична обстановка. Турция беше едно от най-удобните места, където може да се случи, поне за първия сезон“, каза той.

Наум призна, че 90% от думите му са сценарии, именно екипът на шоуто е намирал информацията за розите, с която той залива зрителите всеки път.

„Преди всяка церемония аз и Виктор оставахме сами и дискутираме как се чувства, какво се е случило и какво смята да направи. В голяма част от случаите моите предположения кое момиче ще си тръгне, бяха правилни. Но имаше няколко случаи, в които неговият избор ме изненада“, откровен е звездата от „Откраднат живот“.

Той отрича категорично изборът на Виктор да е сценарий. „Това би обезмислило пътуването ни до Турция. Форматът „Ергенът“ има над 180 сезона по цял свят. В тях има много примери, в които хора се намират, влюбват се и се женят“, допълва той.

„Трудно помня имена, да запомня имена и интересни факти за 22 момичета не беше особено лесно. Преди да започнем да снимаме си бях направил тетрадка с имената, името на момичето и интересни факти за нея. Казах на продуцента, че е много важно никой никога да не ме хване с тази тетрадка, защото е опасно, за щастие нямах проблеми и научих всичко за момичетата“, продължава Наум.

Шопов не пропусна да се оплаче също, че половинката му Теа и всичките им приятели го тормозят, за да им разкрие какво ще се случи в шоуто.

Двамата с Виктор всеки ден обсъждали какво се случва на място, но не си позволявал да даде съвети кое момиче да изгони. Той призна, че Виктор спи на друго място. „През деня той е зает, или е с някое момиче. Много е важно срещите му с тях да бъдат само пред камери, за да може да виждате обективно тяхното опознаване“, продължава той.

„Когато през деня имаше игра, налагаща моето присъствие, бях на терен. Когато нямаше нужда от моето присъствие, не съм седял там. Имах удоволствието моите момичета да са в Турция и заедно обикаляхме по плажовете. По време на коктейлите бях там неотлъчно. Това са моментите, в които се случват най-интересните неща и аз трябва да съм там и да съм запознат. Когато не се налагаше да съм пред камерите, бях на видеоконтрола и гледах всичките девет камери“, разкрива Шопов.

„На моменти се вижда, че Виктор има слушалка в ухото, да има такива моменти, но това е само по време на церемонията на розата. Защо Виктор има слушалка? Много е важно камерите да успеят да бъдат насочени към момичетата и да запишат всичко“, допълва той.

Шопов е категоричен, че нито Виктор, нито момичетата са имали достъп до телефон, за да могат да се потопят в атмосферата на шоуто.