Нашата Виктория с шанс за ТОП 3 на Евровизия

Българската певица Виктория Георгиева има реален шанс да влезе в почетната тройка на тазгодишното издание на конкурса „Евровизия“.

Букмейкърите поставят нашето момиче на 4-то място в класацията от общо 40 държави, които ще се включат в надпреварата. На първо и второ място бетинг компаниите поставят Малта ои Швейцария, а на трето, с много малка разлика от България, е Франция.

Според публикуваните залози в официалния сайт на Евровизия, шансът Вики да победи е 8 %, което двойно по-малко от фарворитите за първо място. Любопитна подробност е, че преди да представи официално своята песен, с която ще се изяви в Ротердам – Growing Up Is Getting Old, букмейкърите отреждаха второто място на нашенката. Няколко дни след като Европа чу парчето и видя видеото, Георгиева падна до 5-тото място.

Обаче, след като Кралят на руската естрада Филип Киркоров, който е в България, отправи поздрави към певицата Виктория и подкрепи българската песен в конкурса „Евровизия“, която тя изпълнява, тя вече заема четвъртото място, като разликата й с Франция е едва 2 процента. След нас, според бетинг агенциите, се нареждат Италия, Швеция, Литва, Исландия, Кипър и Финландия. С най-малък шанс да минат полуфиналния кръг са Албания, Испания и Чехия.

Стотици фенове реагираха положително на песента на Виктория Георгиева за Евровизия 2021 – Growing Up is Getting Old. В множеството видеа, публикувани онлайн, емоциите на меломаните, журналистите и влогърите от цяла Европа изплуват на повърхността, като много от тях не крият и сълзите си.

„Радвам се, че песента на България предизвиква такива силни емоции в хората. Може би видеото и песента събуждат в хората спомени с тяхните родители и семейство. Прекараното време с майка ми и баща ми винаги ме е зареждало и ме е карало да се чувствам сигурна и обичана. Това е и посланието на песента. В тези тежки времена е важно да пазим себе си и хората, които са около нас. Трябва да оценяваме всичко, което имаме”, казва по повода Виктория. Нашенката ще се изяви на втория полуфинал на Евровизия, който ще се проведе на 20 май. Победителят ще бъде избран два дни по-късно.