Наш певец спаси баща и дете от удавяне в морето на петък 13-ти

Певецът Васил Гюров е спасил живота на дете и баща му, като е предотвратил удавянето им в морето. Ето какво разказа талантливият музикант:

„На петък, 13-и се случи, късно, към 19:00 – 20:00 часа. Вече нямаше спасители на плажа. Бях останал да си свиря, когато чух, че някой вика за помощ. Имаше събрало се множество, вълните дърпаха навътре, а хората бяха влезли след малкото дете, което не можеше да излезе от водата. Баща му се хвърли да помага, но започна и той да потъва“.

Васил опитва да ползва макарата и буя, оставени от спасителите, но в бързината се омотава във въжетата. „Взех една дъска и се хвърли с нея към детето. Стигнах до него буквално в последния момент, то вече потъваше. Веднага го издърпах върху дъската и той успя да си поеме въздух“, споделя Васко.

По това време вълните са повече от два метра, а течението дърпа навътре в морето. След това певецът успява да икара и бащата със спасителната дъска. На помощ идват и други хора.

„Всичко се случи много бързо. Още двама мои приятели помогнаха да задържим бащата и около 15-годишното дете върху дъската, защото се мятахме и ние натам-насам, а давещите се бяха в полубезсъзнание. Извадихме ги и двамата, едва се държаха. Това с въжето нямаше да стане да извадим двама човека наведнъж, та добре, че се отказах от него и взех тази дъска, за да помогнем на давещите се. И друг път съм участвал в спасяване и знам кога как да се действа. Общо взето, късмет за двамата, късмет и за нас, тези, дето им помогнахме“, обясни още Гюров и допълни:

„Съветът ми към всички летуващи на Корал е да не забравят, че морето там е много опасно и когато има вълнение, стават течения, тъй като има две плитчини, има рифове и долу под повърхността се образуват различни движения на водата, които не се виждат отвън. Тези тъмни ями, водата ги оттича, там става като река и хората не си дават сметка, че изглежда само плитко. Притеснението идва, когато започне да ги завлича и не могат да се върнат. И когато се появи паниката, а и вълни има, става фатално. Имало е и случаи, при които вълните създават много шум и няма как да чуеш дори, че някой вика за помощ“, споделя смелият певец.

Музикантът е категоричен, че хората трябва да внимават и да имат респект към морето, като не влизат, когато няма спасители.

„Да знаете, че няма кой да ви помогне, ако се случи нещо в морето. Отговорните органи имат работно време и нямат катер – „Морска администрация“ дойдоха пеша, когато вече всичко беше приключило. Линейката за региона е една. Така че не си играйте с живота“, съветва още китаристът. „И пак казвам, че за мен най-голямото щастие бе, че и момчето, и бащата се възстановиха, бяха в болница, доколкото знам. В последната секунда го спасих и беше късмет – за него, и за нас. Но пък съм бил и свидетел на други подобни ситуации, които завършват фатално. Мисля, че всеки на моето място би постъпил по същия начин. Но хора, пазете се!“, завършва Васил Гюров.

Previous post Райна загърби траура, отлетя до красиво испанско градче
Next post Джейсън Стейтъм отново ще става баща