Невероятно! Появи се ново чудо на света

В Шанхай стартира първата част от комплекса „1000 дървета“, който е вдъхновен от едно от 7-те чудеса на света – Висящите градини на Вавилон.

Многофункционалният комплекс 1000 дървета е проектиран от британски дизайнерски екип, ръководен от Томас Хедъруик. Разработчикът е Tian An.

Комплексът се намира в района на градския парк на художествения квартал М50 – в окончателния си вид той ще се простира на 300 хиляди квадратни метра. В сградите на комплекса ще се помещават галерии, музеи, ресторанти и други заведения.

Основната характеристика на новото китайско чудо на света са колоните със седемдесет различни вида дървета, засадени на върха. По план комплексът ще се състои от хиляда постройки с дървета, които ще се поливат автоматично. Властите в Шанхай предвиждат, че втората част на комплекса ще бъде завършена през 2023 г. – той ще бъде същият, но по-висок ансамбъл от дървета, сгради и колони.

Преди това на мястото на комплекса „1000 дървета“ се намираше мелница за брашно. Старата сграда е запазена и интегрирана в новата композиция. От мелницата за брашно, по-специално, е останала камбанарията, която е решено да се превърне в асансьор за туристически обиколки. По-рано в Шанхай започнаха да строят необичайна сграда под формата на девет кубчета лед, всяка от които е висока 17 метра.

Previous post Проста техника за мега оргазъм
Next post Адел купи имението на Силвестър Сталоун с 8 бани и 12 спални