Нелина заживя в студентско общежитие на 51

Нелина, която през март празнува 51-вия си рожден ден, заживя в студентско общежитие в Благоевград, пише „Уикенд“

Певицата учи „Изпълнителско изкуство (народно пеене)“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“, като сама е избрала да е съквартирантка със свои колеги. Тоест Нелина не е притисната от липса на възможности, както много студенти.

Решила да живее в студентско общежитие, за да не ѝ е скучно. По време на пандемията тя изкарала доста дни, мотаейки се вкъщи, което досадило. Приятелят ѝ и неин колега Илиян Михов – Баровеца, който пък преподава музика, я посъветвал да оползотвори свободното си време, като запише да учи висше образование. Нелина, която има над 30-годишна музикална кариера, послушала Баровеца, а покрай учението, решила да опознае в цялост студентския начин на живот.

,,Откачих вкъщи две го дини, не исках да ходя на квартира и отново да съм сама. Толкова е хубаво. Млади хора, посрещат ме отпред пред общежитието, пускат „Бял Мерцедес“ по купони. По улиците в Благоевград толкова ми се радват. Човек винаги трябва да предприема нещо ново“, сподели Нелина наскоро. Тя учи в курса на Бинка Добрева, първи курс е.

„Имам още два изпита. Стискайте ми палци“, призова певицата феновете си.