Нелина си подари за рождения ден къща за сираци

Фолкпевицата от близкото минало Нелина е предприела много благородно начинание свързано с подпомагане с парични средства за закупуване на къща на две сирачета от Своге.

Блондинката отпразнува шумно 50-годишния си юбилей миналия месец в компанията на колеги и приятели в столично заведение, докато все още ресторантите бяха отворени.

Наред с веселия купон, многото песни и кръшни танци блондинката и гостите събират няколко хиляди лева, които още на следващия ден изпълнителката на вечния култов хит „Бял мерцедес“ преведе за благотворителна кауза, пише столичен ежедневник.

„Искам най-сърдечно да благодаря на всички мои гости за страхотното парти по случай моя юбилей! Радостна съм, че набрахме средства да помогнем на две сирачета от Своге да имат свой дом! Къщата е в с. Мламово, общ. Бобов дол. В началото на април предстоят ремонтните дейности, ако желаете да помогнете с доброволен труд, дарение, мебели, уреди или покъщнина, можете да се включите! Благодаря най-сърдечно на всички благодетели!“, щастлива и обнадеждена е Нелина.

Каузата „Къща за сираците от Своге“ датира от февруари месец. Децата, които са на 8 и 9 години, се отглеждат само от своята баба. Родом са от Велинград, но преди 5 години, когато баща им е бил сред живите, е намерил работа в Своге и цялото семейство се преместило там. Живели са в къщата на работодателя на бащата, но след смъртта те са останали на улицата.

Инициативата да им се намери дом е поета от платформата „Приятели, помагайте!“ на Лео Кадели. Със събраните средства от дарители, между които и парите от юбилея на певицата Нелина, доброволците са успели да закупят къща за децата и баба им. Тя се намира в село Мламолово, само на 55 км. от София. В момента се набира бригада доброволци, която да извърши ремонтните дейности по закупения дом, пише България днес.