Не правете тези грешки след секс

Удоволствието от интимноста е нещо, което много ни вълнува, но има няколко важни неща, които трябва да избягваме, ако искаме пълноценен и здравословен сексуален живот.

1. Не ходиш до тоалетната след секс

Не, не е нужно това да бъде първото нещо, което да направиш след приключването на половия акт. Но все пак е препоръчително да се изпишкаш след секс. Това е един от най-сигурните начини за предотвратяване на урогенитални инфекции, защото бактериите се изхвърлят от организма с урината.

2. Не се прегръщаш с половинката си

Дразниш се, когато веднага след секс се обърне и заспи, нали?! Не го прави и ти. Е, добре е да обсъдите и преразгледате приоритетите си, защото учените откриха, че прегръдките са необходими за поддържането на по-силна връзка.

Изследователи от Университета в Торонто провеждат експеримент, като включват 335 участници (138 от които мъже и 197 жени) и ги питат колко са доволни от връзката си. Учените също се опитват да установят какви фактори влияят върху качеството на сексуалния им живот. Оказва се, че нито прелюдията, нито самият полов акт не оказват толкова голямо влияние върху степента на удовлетвореност, колкото прегръдките след секс. Резултатът от изследването показва, че двойките, които прекарват повече време след половия акт, прегръщайки се, целувайки се и галейки се взаимно, са по-доволни от интимния си живот отколкото тези, които веднага заспиват.

3. Не си взимаш душ

Да! Не си взимаш душ след секс. Добре, не е нужно веднага да търсиш банята, за да се измиеш, а и трябва да признаем, че не е много приятно ако партньорът ти е нов – би могъл да се обиди. Но пък за теб е важно да спазваш хигиена, а душът след хубав секс е съществена част от цялостната хигиенна процедура.

4. Не проверяваш презерватива

Презервативите не дават 100% гаранция за защита срещу генитални инфекции и бременност. Да, знаем, че знаеш, но няма да се уморим да го повтаряме, защото е важно и трябва винаги да имаш едно наум! Точно затова е и много важно ако презервативът е единственото нещо, на което разчиташ за предпазване от бактерии, то тогава винаги се уверявай, че вече използваният не се е разкъсал след употребата. Дори и да се случи – не се паникьосвай! Веднага се обърни към личния си гинеколог или използвай тест за инфекции и спешна контрацепция.

5. Преминаваш към „втори рунд“ въпреки дискомфорта, който изпитваш

Често изглежда, че лекото усещане за парене във влагалището след секс не е кой знае какъв проблем и никак не ти пречи да се насладиш на втория кръг. Всъщност, ако усетиш дискомфорт между краката си, по-доброто решение за теб е да изчакаш, докато изчезна напълно, защото в противен случай няма да получиш достатъчно овлажняване, за да се насладиш на самия полов акт.

6. Спиш със секси бельо

Да, много е съблазняващо, но не можеш да си представиш колко е вредно! След секс обикновено се чувстваш толкова изтощена, че просто искаш да се обърнеш на другия край, да се сгушиш и да заспиш. Но лекарите препоръчват да носиш секси бельо само за сексуалните игри, а да спиш с нещо леко, удобно и по възможност памучно (по възможност да не са прашки!)

Найлоновите, вискозни или полиестерни бикини не са подходящи за спане. Обикновено след секс кожата ти е топла и влажна, а синтетичното бельо задържа влагата и увеличава риска от появата на инфекции – гениталиите също имат нужда от въздух.

7. Не миеш секс играчките си

Ако използвате секс играчки в леглото, тогава не забравяйте да ги измиете веднага след употреба. Не позволявай на бактериите да намерят постоянно убежище в тях!