Нина Добрев – едно хлапе, бронирано в образа на жена

„Каквато майката, такава и дъщерята. Почти. Но като дете съм направила това да бъдеш майка доста трудно. Така поне ми казва тя. „Искам“ е била една от първите думи, които съм научила и често след това е присъствала в речника ми.“ С тези думи Нина Добрев се „представя“, когато през 2012 г. дебютира в света на Инстаграм. В едва втората си публикация актрисата с български корени споделя снимка от детството си и накратко ни представя какво да очакваме от нея в следващите години – искреност, безпощадно чувство за самоирония и забавни истории.

С душа на хлапе, родената като Николина Добрева звезда от „Дневниците на вампира“ най-често разчита на развлечението и смеха, когато се обръща към публиката си онлайн. Нерядко всъщност актрисата се показва като дете независимо дали ще си спомни за „враждата“ с по-големия си брат преди проблясването на светкавицата на фотоапарата или ще разкаже за любимия си учител, който се справял с лекота с лудориите й.

Да тича и подскача пък е навик, който Добрев не е изгубила, а дори е усъвършенствала с годините. Актрисата често споделя, че се стреми да поддържа добра форма. Това, което само истинските й фенове знаят обаче, е, че тя

тренира дузина различни спортове.

Още от малка например тя се увлича по гимнастиката. И досега обаче практикува дисциплини като каране на сноуборд и сърф, гмуркане, йога и бокс. Наред с всичко това тя не се страхува да плува сред акулите, като дори участва и в заснемането на филм, посветен на морските животни. Скачала е (неведнъж) и с парашут, а най-голямата трудност, която среща при планинското катерене е ставането призори.

Спортът действително заема немалка част от живота на звездата в мрежата. Тя неведнъж е споделяла кадри от тренировки, а на прага на първата карантина миналата година показа – макар и в забързан каданс, как у дома се сбогува със сковаността, причинена от излежаването на дивана.

Въпреки всичко изброено дотук, Нина трудно може да бъде определена като „спортен инфлуенсър“. Последната думичка навлиза все по-трайно в жаргона ни, особено след като известни и неизвестни представители на родния шоубизнес започнаха масово да продават броя си последователи. Открита реклама, в интерес на истината така и не се намира в профила на Нина Добрев. Най-често в свои сторита тя показва подаръци от различни брандове, които съвсем обаче не заливат мрежата. А сред публикациите, които остават във времето и не издъхват след 24-ия си час, актрисата препоръчва на последователите си свои любими филми и песни.

Спортът далеч не е единствената преобладаваща тема, която вълнува звездата. Напротив. Екранната Елена Гилбърт с лекота сменя маратонките с високи токчета, а спортният екип сякаш магически се превръща в рокля на „Диор“. Дефилирането по червения килим е част от ежедневието на чаровната брюнетка и тя съвсем не го крие. Нерядко обаче дори тогава не се взима особено насериозно и позира правейки смешни физиономии със свои колеги и приятели за фийда си в Инстаграм.

Ако има нещо, с което Добрев пък е повече от прочута онлайн, то това са нейните партита.

Легенди се носят за купоните

които отрасналата в Канада красавица организира за рождените си дни. Добрев успя и тази година да направи празника си специален въпреки карантината и пандемичната обстановка. Ето защо тя обяви, че 2020-а е нулева година и поради тази причина тя отново посреща 31-ия си рожден ден, вместо 32-ия. „Благодаря за пожеланията. По-стара? Да. По-мъдра? Със сигурност. Все още с детска душа? 100%. Вълнувам се да навърша 31 (отново) днес! (защото смятам, че всички можем да се съгласим, че 2020 не се брои.

Затова повтарям рождения си ден). Дано 2021 година се стегне, защото ще празнувам 31-вия си рожден ден отново и следващата година“, написа само преди броени дни с намигване Добрев. Година по-рано звездата позираше за селфита с коали и кенгурута в Австралия навръх празника си. През 2017-а пък актрисата си спретна грандиозно парти в стила на хитовия мюзикъл La La Land. Купонът бе намигване и на любовта на Нина към Хелоуин. Ентусиазмът й относно преобличането и влизането в образи навръх Вси Светии не е случаен предвид професията й, а преди три години тя

закова погледите със своя моден прочит на „Роди се звезда“

За това, че се опитва да ръководи канала си в социалните мрежи без фалш говори и фактът, че Добрев не се свени да говори за семейството си там. Самата актриса неведнъж в свои интервюта е говорила за това, че е от България. В собствените си профили тя също коментира произхода си, показва майка си Михаела най-често с думите „крушата не пада по-далеч от дървото“ и баща си, обръщението към който започва с нашето си „тати“. Брат й също е обичаен герой във фийда й, като именно с него са по-голямата част и от снимките на Добрев от детството.

Единственият човек, за когото Нина отказва да говори и публикува снимки онлайн, това е мъжът до нея. Към момента това е златният олимпийски медалист по сноуборд Шон Уайт. И преди това обаче актрисата е била категорична, че крие тази част от личния си живот далеч от светлините на прожекторите.

Независимо дали се носи на крилете на любовта или не обаче Добрев винаги има с кого да посрещне Свети Валентин. Именно това е рождената дата, която актрисата избира за своя домашен любимец – осиновеното кученце – смесица между бордър коли и австралийска овчарка, носещо името госпожа Маверик До(г)брев (игра на думи – дог/dog на английски означава куче). Двете се запознават през пролетта на 2017 година, а към момента сладкото четириного е сред най-често срещаните лица в профила на Нина в Инстаграм. „Стереотипът, че кучетата приличат на стопаните си, е стереотип с причина“, намига звездата, като неведнъж се радва на близостта си с Маверик.

Двете всъщност правят много неща заедно – йога, събиране на тен, дори позиране за професионални фотосесии.

Самата госпожа Маверик също поства в Инстаграм

Менажираният от Добрев профил е създаден още през 2017 г., като животното вече се радва на над 466 хиляди последователи. Именно Маверик пък е „по-освободена“ откъм публикуването на кадри зад кулисите на личния живот на стопанката си, като нейни снимки с Уайт издават за иначе пазената от хорските очи връзка.

Грижата за животните и осиновяването е тема, която е от особено значение за Добрев. Тя е запален защитник на правата на животните, като това е и най-често срещаната тема, по която тя изразява общественото си мнение онлайн. Освен това Добрев е и феминист, а сред най-острите й реакции в тази връзка бе провокирана от законите против аборта в Алабама. „Не позволявайте на мъже да пишат закони за женските тела!“, възкликна тогава тя.