Новото модно шоу на Армани се мести онлайн

Джорджо Армани ще представи новата си колекция Armani Privé на 26 януари в централата си на Via Borgonuovo в Милано. Ежегодното модно шоу обаче ще се проведе без присъствието на публика, поради мерките вследствие на нарастващия брой заразени с COVID-19 в Италия. Вместо това, дългоочакваното събитие ще бъде излъчено на живо и ще може да се гледа от зрителите онлайн.

Това обяви и самият Армани в заявление, като изказа разочарованието си от това, че шоуто ще се проведе зад затворени врати, а не по план. То ще бъде достъпно за гледане в каналите на модната къща в социалните мрежи от 19:00 CET и 18:00 BST като част от Седмицата на модата в Париж.

Модният законодател разкри още, че предстоящата колекция ще бъде безсезонна линия, която включва както парчета, подходящи за зимата, така и по-леки облекла за лятото.

„Дейността на ателиетата не спира през последните месеци: търсенето на нови и специални дрехи от клиентите продължава“, сподели още той.

Междувременно Армани призова знаменитостите да не захвърлят тоалетите си, след като вече са ги носили веднъж, а да бъдат малко по-природосъобразни, като ги рециклират.

„Това е въпрос на уважение. Уважение към природата и към модата, която трябва да бъде изкарана от коловоза на разхищенията!“, коментира тогава 86-годишният моден гуру.