Някога синдикален курорт, днес перла на Адриатическо море

Любителите на нощните партита, но и на природата, трябва да посетят Макарска и да я изберат като дестинация за лятна ваканция.

По времето на Югославия Макарска беше синоним на ваканция за мнозина. Много хора чрез синдикатите са имали възможността да прекарват лятото си на това място на Адриатика.

Почивка в Макарска

Макарска се намира близо до полуостров Свети Петър. Курортът е известен със своите феноменални плажове и борова гора, но също така и с гостоприемството и богатия си нощен живот.

Градът принадлежи към Сплитско-далматинската жупания и е териториално част от района на Средна Далмация в сегашна Хърватия.

Скалата, върху която растат растенията и тя се издига от морето, е известна като Камен Брела и е един от символите на този курорт.

Намира се на плажа Макар Пунта Рата и е много привлекателна за посетителите.

Точно плажът Пунта Рата е един от най-известните плажове в Макарска и по едно време списание Forbes го обявява за най-красивия плаж в света.

Плажът Нугал също е идеален за любителите на спокойни места, а наблизо има гора.

Цени в Макарска

Минималната цена за наемане на апартаменти в Макарска в средата на юли за двама е около 60 евро на вечер. Това е частно настаняване с три звезди, разположено в центъра на курорта, съобщава сръбският „Телеграф“.

Около 10 евро по-висока цена за същия период също за двама, трябва да отделите, ако искате частно настаняване с четири звезди.

Previous post Търсите си ново гадже? Ето къде да го намерите
Next post Дженифър Анистън проговори за отношенията й с актьорите от „Приятели“