Няма да повярвате каква заплата ще получава Хекимян

Антон Хекимян вече е новият шеф на „Новини, актуални предавания и спорт” на Би Ти Ви, след като седна на топлото все още място на Венелин Петков.

Повишението на 36-годишния водещ на „Тази сутрин” дойде от новия главен изпълнителен директор на Би Ти Ви Мартин Швехлак, който имал амбициите да вдигне рейтинга на телевизията, като привлече повече зрители и потребители на всички нейни канали.

Чехът бил впечатлен от професионализма на Хекимян при представянето на теми и репортажи, както и от голяма му всеотдайност към работата. Поканил го на разговор миналия петък и два дни по-късно обяви, че назначава арменеца на директорския пост. Съответно, и заплатата му е увеличена.

Според източник на „Уикенд”, възнаграждението на Антон е почти двойно и вече ще получава около 12 000 лева на месец. Амбициите на Хекимян са да привлече още повече зрители пред екрана на Би Ти Ви. Той ще трябвало да избере кой да го замести като водещ на сутрешния блок. Според източници от нюзрума на медията, поканата е отправена към Мария Цънцарова. Журналистката обаче не била сигурна, че ще приеме.

„През 2020 година Би Ти Ви трябваше да адаптира програмата си към пандемията от Ковид-19, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители. Основната ми цел е да обърна тази тенденция като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече разнообразно развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали.

Назначих Антон, защото притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България“, заяви Мартин Швехлак. Засега неизвестна остава съдбата на Венелин Петков. Той е татко на едномесечно бебе от колежката си Николета Маданска, която пък е водеща на спортните новини. Петков останал като попарен, когато му го съобщили. В телевизията обаче били особено щастливи от отстраняването му, пише „Уикенд“.