Обявиха най-хубавия плаж в Испания – по-красив и от пощенска картичка

Испания традиционно е една от най-посещаваните летни дестинации. Известно е, че най-много туристи ходят там от Великобритания, но истината е, че хора от цял свят се наслаждават на нейните красиви плажове и безкрайно слънце.

Страната има огромна брегова ивица, а най-привлекателни за туристите са островите. Испания е любимо място за почивка на всички европейци.

Платформата Tripadvisor обяви своите награди „Изборът на пътешествениците“. В тях са посочени най-добрите дестинации в различни категории според отзивите на хиляди туристи.

В категорията „Най-хубав плаж“ в топ 25 намира място два испански плажа.

Оказва се, че най-красивият плаж в страната се намира на красивия канарски остров Фуертевентура. Плая де Кофете е класиран на 11-о място в света.

Отзивите за него са повече от възторжени:

„Невероятно място, сякаш не от този свят. Толкова е красив, определено си струва да се посети.“

„Най-красивия плаж в Европа. Задължително да се види. Пътят до там може да е труден, но напълно си заслужава.“

„Най-красивото пътуване до най-добрия непокътнат плаж в Европа. Карането до там беше предизвикателство, но си струваше.“

Достигането до Плая де Кофете може да е малко трудно, тъй като пътят до уединения плаж има много завои. Но ако сте достатъчно търпеливи, ще бъдете възнаградени с невероятно красива гледка.

Вторият испански плаж в класацията е Ла Конча в Сан Себастиан. До този град в Северна Испания се стига лесно от Южна Франция е любима туристическа дестинация. Ла Конча е поставен на 16-о място.

„Страхотни плажове. Дори на 30-и декември някои хора плуваха, много деца сърфираха или караха падъл борд. Монго подходящо за семейства“, пише един от коментиращите.

Близостта на Ла Конча до града е много удобна и винаги ще имате възможност да хапнете нещо след приятен ден на плажа. Другите плажове на Сан Себастиан са подходящи за сърфиране, а Ла Конча е идеален за плуване.

Previous post Ето кои са най-големите манипулатори сред зодиите
Next post Ето как отбелязаха Свети Валентин Роналдо и Джорджина