Опасните съмнения, които могат да съсипят връзката ви

Връзките в днешно време стават все по-сложни, проблемите назряват от рано най-вече заради външния фактори и е много трудно да намерим човек, който да не е загубил вяра и надежда в истинската любов въпреки разочарованията.

Предишен злополучен опит и предателства, изневери и манипулации могат да разрушат доверието ни във всеки следващ партньор. Затова се запознайте с едни от най-честите терзания, с които затормозяваме ума си без да има основателна причина. Те, за жалост, имат потенциала, без каквато и да е почва, да унищожат взаимоотношенията ни:

Съмнявате се, че той ще ви предаде

Нормално е да ви бъде трудно отново да се доверите на човек, ако в близкото минало сте били болезнено предадени, пише Флагман. Но трябва да осъзнаете това, че щом вашият бивш го е сторил, не означава, че всеки следващ също ще ви предава. Отпуснете се, тъй като може да породите множество безпочвени конфликти.

Може да ви унижи и изостави

Това е знак, че не сте достатъчно уверени в себе си и ви липсва самочувствие. Ако знаете цената си, няма да се притеснявате постоянно дали този човек ще реши да се раздели с вас някога.

Не се смятате за достойни за него

Отново индикация за липса на всякакво самочувствие. Щом човекът до вас ви е избрал за техен партньор, значи той вижда потенциал и качества във вас, които самите вие не можете да проумеете. Имайте предвид, че самочувствието е смятано за една от най-привлекателните черти.

Мислите, че той не е достатъчно добър за вас

Тук пък се сблъскваме с обратното явление – имате твърде високо мнение за себе си и гледате всички надменно. Не бива да подценявате другия и да се опитвате да го промените. Ако наистина го обичате, ще го обичате такъв какъвто е.

Смятате, че неговите близки не ви харесват

Има няколко причини, поради които това може да е възможно – не споделяте еднакви интереси и почти нямате допирни точки; не сте особено комуникативни; не могат да ви преценят достатъчно добре. Няма нищо лошо в това да сте различни обаче, запомнете го.

Предпочита чуждата компания пред вашата

Ако понякога половинката ви има нужда от повече лично пространство за срещи с близки и приятели, това не е повод за притеснение. Той ви обича все така, но просто има нужда да общува и с други хора.

Мислите, че той вече не е привлечен от вас

Отново признак на ниско самочувствие е да мислите, че половинката ви вече не се съблазнява от вас. Нормално е първоначалната страст да бъде потушена в даден момент, но това е защото навлизате в по-сериозен и задълбочен етап от взаимоотношенията си.