Оправдаха Кевин Спейси по делото за сексуално посегателство

Кевин Спейси беше оправдан по делото за сексуално посегателство, което неговият колега – актьорът Антъни Рап, заведе в съд в Ню Йорк, съобщава „Скай нюз“. Рап твърдеше, че е станал жертва на сексуален тормоз, датиращ от 80-те години на миналия век, когато е бил на 14 години.

Звездата от сериала „Къща от карти“ многократно отричаше обвиненията по време на няколкоседмичния процес в Голямата ябълка.

Рап поиска от съда да му бъде платено обезщетение от 40 милиона долара. Искът е свързан с предполагаема среща между двамата мъже през 1986 г.. Тогава Антъни Рап е 14-годишен обещаващ млад актьор и получава ласкави отзиви за ролята си в театралната пиеса „Скъпоценни синове“, а Кевин Спейси е на 26 години и прави пробив на Бродуей с изпълнението си в „Дългият път на деня към нощта“.

Рап твърди, че Спейси го е поканил на парти в апартамента си в Манхатън, където се опитал да го съблазни в спалнята, след като другите гости са си тръгнали.

В интервюта и в съдебния иск той посочи, че пияният и олюляващ се Спейси го е понесъл на ръце, „както младоженец носи булка“, след което го положил на леглото и се е покатерил върху него. Рап казва, че бързо се е измъкнал и си е тръгнал, след което е мълчал за случилото се три десетилетия, докато кариерите и на двамата актьори са се развивали.

Шестдесет и три годишният Спейси признава, че е забавлявал Рап и неговия приятел Джон Бароуман една вечер през 1986 г., след като са го гледали на Бродуей. Актьорът обаче заяви, че ако е имал романтичен интерес, той е бил насочен към Бароуман, а не към Рап.

Спейси си спомня, че е танцувал с 19-годишния тогава младеж в клуб „Лаймлайт“, след което ги е поканил заедно с Рап в апартамента си, за да видят кучето му. В дома му двамата с Бароуман са имали своя „игрив момент“ на леглото му.

В показанията си, частично представени пред съда в понеделник, Джон Бароуман свидетелства, че докато двамата със Спейси за кратко са флиртували на леглото, Антъни Рап е бил в тоалетната. „Това беше флирт и игрив момент между двама души, които бяха привлечени един от друг“, каза Спейси. „Бях запленен от Джон Бароуман“, допълва той.

В понеделник Кевин Спейси свидетелства, че е сигурен, че никога не е бил насаме с Рап, и че твърдението му за случилото се в апартамента не е вярно, съобщава БТА. „Знаех, че няма да имам никакъв сексуален интерес към Антъни Рап или което и да е дете. Това знаех“, каза Спейси.