Организират благотворителен концерт в помощ на пострадалите от наводненията в Карловско

Платформата „Приятели, помагайте“ организира благотворителен концерт на 31 октомври 2022 г. (понеделник) от 19,00 часа в зала 1 на НДК.

„Чрез благотворителното събитие ще съберем средства за основен ремонт на няколко къщи от пострадалите от наводненията в карловските села – Слатина, Богдан и Каравелово, както и цялостното обзавеждане на по-малко пострадали къщи с мебели, бяла техника и различни консумативи. Част от събраните средства ще бъдат и за изгражданата от нас „Къща на щастието“. Преди една година се събрахме с няколко приятели и купихме къща, в която да настаним безвъзмездно две деца, останали без родители. Къщата беше в лошо състояние. Започнахме ремонт, но, за жалост, не ни достигат финансови сили, за да я довършим, защото в момента насочваме всички си възможности към други непредвидени спешни каузи.“, разказват организаторите.

Благотворителният концерт има за цел да спаси няколко семейства и деца от бедата, в която се намират. Абсолютно всички средства от събитието ще се използват по предназначение – да бъде довършена „Къщата на щастието“ и да бъдат подпомогнат хората от тежко пострадалите села да продължат нормалния си начин на живот.

В концерта ще вземат участие редица имена от българската естрадна и рок музика, както и едни от най-популярните фолклорни изпълнители, оркестри и танцови ансамбли на България. Всички изпълнители, потвърдили участието си в благотворителния концерт, ще пеят напълно безвъзмездно. Зрителите ще чуят и видят изпълнения на най-известните и обичани български песни. В залата ще присъстват и множество „последователи на доброто“, доброволци и приятели на платформата

Както вече споменахме, благотворителният концерт е организиран от платформата „Приятели, помагайте“. Тя е създадена на 24 април 2016 г. В момента обединява над 100 000 последователи.

„До днес сме успели да помогнем на над 10 000 семейства в неравностойно положение. Помощта се изразява в основен ремонт на жилища, обзавеждане, помощни средства за трудноподвижни хора и редица различни благотворителни акции – помощ при извънредни положения като наводнения, пожари и други. Платформата е получила различни признания и награди, сред които „Будител на Годината‘‘, награда от Столична Община, както и от редица други общини. Финансирането на платформата е изцяло и единствено от средства на приятели – без спонсори, субсидии, проекти от държавата или от Европа.“, обясняват за дейността си създателите на платформата.

Всеки, който се чувства съпричастен и има желание да подкрепи пострадалите, е добре дошъл на благотворителното събитие.