Оргии с девственици, изнасилвания и убийства в тайни клубове в Лондон

Майките продават девствеността на дъщерите си на търгове, а публичните домове са претъпкани. Търговията със секс процъфтява, а момичета стават проститутки от 11-годишна възраст. Всяка пета жена продава тялото си. Тези, които вече са остарели, за да се занимават с проституция, издирват млади момичета, които пристигат в Лондон в търсене на работа, за да ги подлъжат в мръсния свят на разврата. Уви, такава е мрачната реалност в Англия през 18 век, пише БЛИЦ.

По това време децата често се продават в публичните домове, а девствеността се смята за ценна стока. Историята на една от младите проститутки на име Шарлот Хейс оцелява и до днес. Тя е родена през 1725 г. и е дъщеря на притежателка на публичен дом. Още от детството си майка ѝ я учи на навиците на куртизанка и на 14-годишна възраст тя продава невинността си за 50 лири, което в наше време би възлизало на приблизително 9000 паунда.

Първокласна стока

Девствениците са считани за „първокласна стока“. През 18 век сексът с целомъдрено момиче е високо ценен, тъй като мъжете се страхуват от полово предавани болести и се стремят да получат специално чувствено удоволствие в обятията на младите красавици. Понякога девствеността може да се продаде няколко пъти, ако момичетата са достатъчно млади. Хитри куртизанки знаят как да създадат ефект на невинност, като използват народни средства за стесняване на влагалището.

Шарлот Хейс, която споменахме по-горе, в крайна сметка се превръща в една от най-желаните жени в Англия. Тя оглавява много печеливш публичен дом в Лондон, който се намира на главната улица. Куртизанката нарича къщата си на разврата „манастир“. Домакинята довежда момичета на едва 12-годишна възраст и ги учи на изящни маниери, облича ги във френски коприни и обещава на клиентите си задоволяване на всичките им фантазии и капризи. Нощ с красавица в този публичен дом струва над £ 100, което е повече от средната годишна заплата по онова време.

Заможни клиенти

В заведението на Шарлот Хейс се събират представители на висшето общество – лордове, графове и дори представители на кралското семейство. Веднъж една куртизанка прочита за еротичните ритуали в Таити и решава да организира необичайно събитие. По време на еротичното шоу, 12 млади девици са лишени от невинността си от 12 млади мъже, а 23 клиенти, които плащат сериозна сума, гледат порочното представление. Шарлот Хейс успява да натрупа значително състояние в секс индустрията – 20 000 паунда, което сега би било равно на 3 милиона паунда.

Много проститутки стават известни куртизанки и дори любовници на краля. Една такава жрица на любовта е Кити Фишър, чийто портрет е нарисуван от Джошуа Рейнолдс. Смятат я за една от най-красивите жени по това време. Кити има скромен произход, но успява да се присъедини към висшето общество и да стане любовница на няколко благородни мъже, сред които са графът на Ковънтри и херцогът на Йорк. Тя се радва на луксозен живот и вниманието на много почитатели и ухажори.

Друга млада проститутка, която успява да пробие в редиците на висшата класа, е Лавиния Фентън, незаконна дъщеря на моряк. Майка ѝ е омъжена за собственик на лондонски публичен дом. Тя също продава девствеността си на португалски благородник и по-късно става жрица на любовта. През 1728 г., когато Лавиния е на 20 години, бяга с любовника си, херцога на Болтън, който е с 23 години по-възрастен от нея. Двойката се жени след смъртта на съпругата на херцога, 20 години по-късно. По това време те вече имат три деца и куртизанката получава титлата херцогиня на Болтън.

Скандални кръгове

През 18 век стават популярни „клубове на адския огън“ – тайни общества за богаташи и благородници. Членовете на скандалните кръгове не признават религията, а девизът им е „Прави каквото искаш!“ В порочните общества момичетата са лишавани от невинността си, жените са изнасилвани и понякога дори се случват убийства. И докато алкохолизмът и развратът процъфтяват в тайните общества, няма доказателства членовете им да са принасяли жертви на дявола по време на събранията си.

Центърът на секс-търговията в Лондон е района на Ковънт Гардън. Момичета се предлагат на всеки ъгъл, срещайки мъже по улиците и в кафенета. През 1740-те дори е публикуван противоречивият „Списъкът на Харис“, в който авторът говори за възможностите на известни проститутки. Описани са телата на куртизанките, техните интимни подробности, нецензурния език, който използват и какви необичайни фантазии са готови да изпълнят. Като препоръка е приложен списък с известни клиенти на проститутки, който включва дори крал Джордж IV.

Дръзкият характер на секс-търговията във Великобритания намалява към края на 18 век, когато обществените нагласи започват да се променят. Скоро са издадени няколко постановления, които правят публичните домове и уличната проституция незаконни.