Основателката на „Pussycat Dolls“ съди Никол Шерцингер

Хореографката и основател на „Pussycat Dolls“ Робин Антин твърди, че Шерцингер изисква пълен творчески контрол и по-голям дял в новото бизнес начинание на групата, предава life.dir.bg.

Тя заяви, че певицата е поискала нейният дял в компанията „PCD Worldwide“, равняващ се на 49%, да бъде увеличен до 75%, което ѝ дава почти пълен творчески контрол над нея.

През ноември 2019 година, 10 години след раздялата на американската група, беше обявено, че те ще тръгнат на турне, като пет от шестте момичета ще се съберат отново, с други думи към Шерцингер ще се присъединят Ашли Робъртс, Кармит Бачар, Кимбърли Уайът и Джесика Сута.

Групата заяви, че ще изпълняват хитове като „Buttonz“, „Don’t Cha“ и „Jai Ho“ в поредица от концерти на живо във Великобритания.

Съдебните документи показват, че Шерцингер се е съгласила да бъде „активен партньор“ в турнето, което включва до 45 участия.

Делото, което беше заведено в петък, включва Меморандум за разбирателство, който е съставен и подписан преди обявяването на турнето.

Той показва, че Робъртс, Уайът и Сута ще получат по 12,5% от нетната печалба от турнето. Антин, която е описана като „главен изпълнителен директор и едноличен собственик на PCD“ също ще получи 12,5%. Никол обаче извлече максимума от турнето с дял от 32,5%, като водеща певица и лице на момичешката група.

В допълнение от приходите от изявите, тя ще получи и 49% дял в „Pussycat Dolls“, наречено „PCD Worldwide“, докато Антин ще има 51%.

Съдебните документи показват, че „PCD Worldwide“ ще управлява групата, включително всички нови техни проекти. Искът предполага, че подобни проекти могат да включват стартирането на студио за танци „PSD“.

Според документите Шерцингер е изпратила имейл до Робин Антин през април тази година, в който се казва, че ще се откаже от турнето, ако договорите не бъдат преразгледани, за да се увеличи нейният дял в компанията.

Брюнетката посочи като причина да иска по-голям дял разрастването на личната си марка и ангажиментите, които трябва да откаже, за да продължи да участва в партньорството си с Антин и групата.

Антин отказа да отговори на това искане, което делото описва като „изнудване“, като заяви, че Шерцингер вече е била задължена по договор да вземе участие в турнето, съгласно Меморандума за разбирателство, който е подписала две години по-рано.

Previous post 6 изречения, които са по-важни от „Обичам те“
Next post Латино идолът Енрике Иглесиас се пенсионира