Отговорите на 12 секс въпроса, които всички си задаваме

Без значение колко добър е сексуалният ти живот, винаги можеш да го направиш още по-добър. Често мислим повече за удоволствието на партньора си, но забравяме за собственото?

Ако си отговорила с „да“ на всичките 12 въпроса, можеш да се гордееш с връзката си.

Харесва ли ми начина, по който ме докосва?

Мъжката кожа не е толкова чувствителна на допир, колкото женската, така че често мъжките докосвания могат да бъдат груби или болезнени, въпреки че най-вероятно предварително са били „пробвани“ върху самия него и следователно не винаги усещането е едно и също и за двата пола. Затова най-добре е да го научиш как точно ти харесва, за да може да ти доставя истинско удоволствие.

Знае ли къде са ерогенните ми зони?

Спомняш ли си сцена от филма „Петдесет нюанса сиво“, където Крисчън Грейс маркира местата, на които иска да бъде докоснат и целуван с червило? Същата идея може да работи и в обратна посока: защо не предложиш на партньора си игра? Помоли го да маркира с цвят местата по тялото ти, които според него са твоите чувствени зони. След това отвърни със същото. Така ще разберете дали идеята му съвпада с реалността.

Стигам ли до оргазъм с него?

Може да ти е странно, че някой си задава този въпрос, но е така. И да, само 30% от жените (или дори по-малко) са в състояние да постигнат оргазъм по време на вагинален секс, но това не означава, че изобщо не можеш да получиш оргазъм – все пак той има език и ръце, с които може да ти помогне да стигнеш до „голямото О“, дори след края.

Мога ли да му кажа, че мастурбирам сама? И за какво си фантазирам?

Това са доста лични и интимни въпроси, но можеш ли да споделиш с партньора си какво си представяш по време на приятното си прекарване под душа? Дори това да е нещо невероятно, откровено, развратено (и то разбира се, е), това е добър знак, когато можете да споделите своите фантазии с партньора си.

Харесва ли ми ароматът му?

Ако обожаваш да носиш пуловерите и тениските му, и често вдишваш аромата му „дълбоко“, тогава знай, че всичко върви добре и вие определено имате бъдеще.

Искам ли да се прегръщаме след секс?

Изследователи от университета в Торонто провеждат експеримент, като включват 335 участници (138 мъже и 197 жени) и ги питат колко са доволни от връзките си. Изследователската цел е била да открият кои фактори влияят върху качеството на сексуалния живот. Оказва се, че нито любовната игра, нито самият полов акт имат толкова голямо влияние върху степента на удовлетворение, колкото прегръдките след секса. Проучването установява, че двойките, които прекарват повече време след секс, прегръщайки се, целувайки се и галейки се, са по-щастливи от интимния си живот от тези, които заспиват веднага.

Знам ли кога за последно се е изследвал за инфекции?

Дори и ако си на 100% сигурна, че „той никога не би”, посещението при лекар за преглед на мъжките полови органи е доста добра идея. И като цяло проверката на мъжкото здраве на всеки шест месеца е нормална практика, също както и геникологичната профилактика при жените.

Знае ли кога да спре?

Всеки мъж би трябвало да знае кога да спре, но за да се увериш, може да обсъдите мнението и позицията му открито, за да не остават недоразумения помежду ви. Можеш да използваш момента и да му покажеш, че „не означава не“ – ако нямаш желание или настройка – значи отлагате сексуалните занимания за друг момент.

Знае ли позите, които ме побъркват?

Мъжките и женските вкусове не винаги съвпадат в това отношение. Може да му харесва да си отгоре, а на теб – отдолу. Знаеш – най-добре е да го обсъдите, пише cosmopolitan.bg.

Знае ли кога е менструацията ми и не е ли шокиран от „интимните подробности“?

Здравей, това е твоето тяло и е напълно нормално веднъж месечно да е неразположено.

От време на време се обаждаш и го молиш да купи хляб, мляко и тампони като се прибира. И той не захвърля телефона с ужас и не пита какво е това, а просто отива и купува, защото знае точно кои са ти нужни, защото не сте заедно от вчера?

Сама ли решавам дали и къде да се епилирам?

Това е решение, което вземаш единствено и само въз основа на личните си предпочитания и разбирания. Никой не може да те принуди да бъде по друг начин!