Отиде си изпълнителят на чалга хита „За милиони няма закони“

Тъжна вест споходи почитателите на поп фолк музиката от 90-те. Почина изпълнителят на емблематичната песен „За милиони няма закони, за кокошка няма прошка“.

Покойният Ивалин Иванов беше част от дует „Симпатяги“, в който пееше заедно с Пламен Капинчев. „Отиде си колегата ми и приятел Ивалин Иванов. Сбогом, Иво! С теб създадохме незабравими песни, които ще звучат дълго след нас… Почивай в мир, братле“, заяви емоционално Капинчев, като не уточни причината за кончината на близкия си човек.

През последните години двамата бяха далеч от прожекторите на славата. Но не така беше в края на миналия век. Най-известната песен на дуета „За милиони няма закони“ излиза през 1997 г. и се превръща в тотален хит. Парчето гърми по кръчми и тържища, а Ивалин и Пламен са сред най-търсените имена за участия. В онези времена създават и другия си хит – „Друсан кебап“. През 1999 г. дуетът се разделя и се завръща отново през 2002 г. когато издават последния си албум „КТви закони, кТви балони“.

„Когато изпяхме песента, бях на 33 г., а Иво е с 8 години по-млад от мен. Аз пишех музиката и текстове на повечето песни, а той и едно друго момче пееха парчетата. След като ги заведох в „Пайнер“ в Димитровград, другото момче не го одобриха като глас. Митко Пайнера каза: „Вие ще бъдете двамата.“ Но пък точно това момче беше написало текста на песента. Та той разказа как с неговия брат във великотърновското село Мерданя откраднали една пуйка, но ги хванали. Голямо обикаляне паднало по съдилищата и им дали присъда от 6 месеца условно. И всичко това за една пуйка.

Песента е написана през 1996 г., точно по време на мутрите и на големите далавери. Но фразата „За милиони няма закони, за кокошка няма прошка“ е актуална от много преди това – дори съм я чувал стари хора да я използват. В един момент станахме много известни и хората ни разпознаваха“, разказа преди време пред „България Днес“ Капинчев.

One thought on “Отиде си изпълнителят на чалга хита „За милиони няма закони“

  1. И текста и музиката на есента са на Иво!!! А О

Comments are closed.

Previous post Глория разтопи сърцата на феновете си с една снимка
Next post Любо Нейков: За съжаление познавам бъдещите управляващи