Откраднаха кучета на Лейди Гага и простреляха мъжа, който ги разхожда

Две от кучетата на американската певица Лейди Гага бяха откраднати при въоръжен грабеж в Холивуд. Това се е случило снощи, а по време на злощастния случай е бил прострелян мъжът, който ги разхожда.

30-годишният човек е ранен с един куршум, но се очаква да оцелее. Засега самоличността му обаче е неясна. Инцидентът е станал по време на разходката на трите френски булдога на поп иконата, едно от които е успяло да избяга и след това е било намерено и върнато.

Двамата нападатели излезли от автомобил, с който впоследствие избягали. Единият от тях прострелял с полуавтоматично оръжие разхождащия, след като той се опитал да им окаже съпротива.

Все още не се знае дали атаката е свързана с факта, че животните принадлежат на Лейди Гага. Самата певица в момента се намира в Рим, където снима филм. След като е разбрала за случая, тя обяви награда от половин милион долара за двата откраднати френски булдога, които носят имената Коджи и Густав. Третото куче, което е успяло да се спаси, се казва Мис Ейша.

От изданието Reuters отбелязаха, че напоследък кражбите на тази порода кучета с цел препродажба или отглеждане, се увеличават. Причината – френският булдог е популярна порода и струва скъпо – цената на кутретата може да достигне няколко хиляди долара.