От ромски произход ли е Преслава?

Дългоочакваната дуетна песен между Преслава и Софи Маринова е факт и за броени часове се превърна в истински хит с милиони гледания. Наред с този успех на дневен ред се появи друг въпрос, който има-няма през година се повдига от нейни почитатели. А именно: тече ли циганска кръв във вените на най-гласовитата ни и успешна певица.

Покрай песента със Софи Маринова беше естествено да се заговори за произхода на певицата, като до този момент тя не е коментирала темата. Най-накрая реши да просветли почитателите си и да каже истината, пише show.blitz.bg.

Преслава се зачете в коментарите, които хората пишат под въпросната песен и искрено се забавлява с нещата, които научава за себе. Пайнерката е обърнала сериозно внимание на коментарите, които се отнасят до нейния произход. Едни я причисляват към циганите, други към власите, а трети – към цуцуманите.

„Май не знаеш, че Преслава е от ромски произход и това високо пеене ѝ е в кръвта“, гласи един от коментарите. „Преслава е влах, а не ромка или циганка, има разлика“, пише друг потребител.

„Човек като си има дарбата няма значение какъв е. Преслава не си признава, но съм убедена, че е цуцуман – български цигани, които не говорят цигански“, смята друг фен на чалга фурията.

Преслава видимо се забавлява с писанията на своите феновете и с ирония заяви, че с голям интерес следи новостите около себе си, за които дори не е подозирала.