Петя Панева: Носи ми късмет кенарената риза, подарена от баща ми

След като преживя една емоционална и звездна година, победителката в „Гласът на България“ Петя Панева е решила да събере всичките си записи и да ги издаде в първи самостоятелен албум през тази година. Такова предложение е получила и от музикално-издателска къща след фурора в нашумелия телевизионен формат.

Талантливата певица, която е студентка за първа година в ПУ „Паисий Хилендарски“, посрещна новата 2022-ра с поредица от участия в страната, дори отказа покани, поради многото ангажименти. Първата покана дойде за бенефиса на „Златните момичета“ в зала „Арена Армеец“ малко преди коледните празници. След нейното участие и най-голямата награда народните песни „Аврам Зорница думаше“ от репертоара на Вълкана Стоянова и „Калиманку, Денку мари“ на странджанската певица Янка Рупкина станаха още по-известни сред младите хора, отчетоха музикални специалисти. Петя обяви фолклора за победител и си пожела в България да се слуша повече българска народна музика, както е било преди години.

„Гордея се с Петя Панева и с вълнение проследих всички нейни участия във формата. Цялата фолклорна гилдия трябва да се гордее с нея, защото тя ни представи достойно и народната ни песен отново зае полагащото й се място в класациите“. Това заяви известната добруджанска певица Калинка Вълчева, която е една от първите учителки на Петя. Преди години талантливото момиче стана лауреат на конкурсите с песните на Калинка Вълчева в Добрич и Тервел и дори я нарекоха „Славей на Добруджа“. По време на участието си в „Гласът на България“ Петя изпя и нейната песен „Я изгрей, изгрей, ясно слънце“ без никакви забележки. Най-много се гордее с нея и варненската музикална школа, чийто възпитаник е тя.

Впечатляващо е, че на финала единствено Петя пя боса и със семпла кенарена риза, подарена от баща й това лято, докато много от другите участници заложиха на скъпи дизайнерски тоалети.

„Много харесвам такива стари и автентични дрехи, които ме зареждат, и съм сигурна, че ми носят късмет“, казва младата певица. Тя уверява, че все още не знае какво ще прави с паричната награда, която спечели с таланта си. Със сигурност част от нея ще вложи в обучението си и обещава да продължава да се занимава с народна музика.

Сега талантливото момиче е получило предложения да бъде солистка и на две професионални вокални формации. Упорито работи по своята първа авторска песен, която съвсем скоро ще представи на публиката. Иска да я посвети на баба си, от която е наследила певческия си талант. Песента ще бъде по аранжимент на нейния приятел и виртуозен музикант Митко Денев.

Previous post Поп фолкът й стана тесен: Глория сменя професията
Next post Бейби бум в шоубизнеса през 2022 г.: Емилия и Джена с най-чакани рожби